PRESIDENTVALET. Opinionsundersökningar i judiska medier visar att en majoritet av alla judar verksamma i USA stöder Biden i presidentvalet, medan ortodoxa och sionister föredrar Trump.

Ortodoxa judar har undertecknat ett brev som stöder Donald Trump. Foto: Twitter.

Senaste Nytt!” skrev Mishpacha, en tidskrift för ortodoxa judar, på lördagskvällen om ett brev där tretton ledande ortodoxa rabbiner visar sitt stöd för president Donald Trump, dagar före presidentvalet.

Brevet är dock inte nytt och heller inte uttryckligen för att stödja ett omval av Trump, utan för att tacka honom för att han betecknat religiösa ceremonier som nödvändiga i en tid när många stater genom coronarestriktioner antingen helt förbjudit eller åtminstone dramatiskt inskränkt rätten till folksamlingar.

Efter att Twitterföljare kritiserat sättet på vilket tidningen beskrivit brevet, skriver rabbinen Moshe Margaretten ett eget inlägg om saken.

Det var en ära att få författa detta unika brev till @realDonaldTrump i juni för att tacka för att presidenten fastslagit att religion är nödvändigt, vilket den sannerligen ärskrev han.

Margaretten, som för övrigt är samma rabbi som Trump förra året bjöd in för att tända en menora [sjuarmad ljusstake] vid en ceremoni i Vita Huset förra året, fortsätter:

Vi har arbetat i månader på att samla ihop namnteckningar [till stöd för Trump] – ville egentligen samla ännu fler – och de lämnades nyligen över till presidenten.

Trump, som ofta delar meddelanden på Twitter som hyllar honom, har besvarat Margarettens inlägg. På söndagseftermiddagen skrev han:

Tack, rabbiner!

Denna kommunikation inträffade samtidigt som ortodoxa judar i New York demonstrerade för att visa sitt stöd för Trump i presidentvalet.

En opinionsundersökning som nyligen genomförts av tidningen Ami Magazine – en ortodox judisk publikation – visar att 83 procent av dess läsare uppgett att de avser ge sin röst till Trump.

Andra opinionsundersökningar utförda av judiska medier har pekat på att cirka tre fjärdedelar av samtliga judar verksamma i USA säger sig komma att rösta på Joe Biden.


  • Publicerad:
    2020-10-26 18:10