USA. Donald Trump fortsätter att underminera judisk massmedia. Nu vill han dela ut en ”fake news”-pokal till det nyhetsbolag som ljuger mest om honom.

USA:s president Donald Trump twittrade under dagen ut att han vill dela ut en ”fake news”-pokal till det mediabolag som ljuger mest om honom.

”Vi borde ha en tävling om vilket TV-bolag, plus CNN men inte inkluderat Fox, som är mest oärligt, korrupt och/eller förvrängt” var presidentens budskap. Det bolag som vann skulle då tilldelas en ”fake news”-pokal.

”Fake news” är ett begrepp som vänsterliberala, ofta judiska, massmedier i västvärlden började använda som ett skällsord mot medier som inte tycker att till exempel det ekonomiskt, socialt och biologiskt sett förödande folkutbyte som pågår i västvärlden är någonting positivt.

Trump har under sin tid som president fortsatt med den fientlighet han uppvisade mot judiska massmedier under valkampanjen, vilket dagens tweet är ännu ett exempel på. Detta har bland annat resulterat i att 75 procent av hans väljare ser USA:s judiskägda massmedier som ett större hot mot landet än vita nationalister samt att endast 14 procent av landets republikaner litar på nämnda medier.


  • Publicerad:
    2017-11-27 19:30