USA. Under dagen upptäcktes ytterligare tre paket innehållandes rörbomber som skickats ut till nyckelpersoner i USA:s vänsterliberala etablissemang. Samtidigt grep FBI i morse lokal tid en 56-årig Trumpanhängare som enligt judisk media sedan tidigare är dömd för bland annat bombhot.

Den 56-årige Cesar Sayoc greps under dagen i Florida misstänkt för inblandning i veckans brevbombskampanj i USA.

Under veckan har tio brevbomber skickats ut till representanter för det vänsterliberala och globalistiska etablissemanget i USA. Breven som skickats ut till bland annat Hillary Clinton, CNN, juden George Soros och skådespelaren Robert De Niro har alla innehållit snarlika rörbomber, som dock aldrig exploderat. Med tanke på de tilltänkta offrens gemensamma nämnare som fiender till president Donald Trump har judiskägd media i hela världen spekulerat i att så kallade högerextremister kan ligga bakom, samtidigt som man försökt lägga skulden på president Trump själv. Detta på grund av hans stundtals hårda tonläge mot sina främsta fiender.

Under fredagen upptäcktes ytterligare tre brevbomber, som skickats till de demokratiska senatorerna Cory Booker och Kamala Harris, samt till USA:s tidigare underrättelsechef James Clapper via CNN.

Paketen som identifierats under fredagen ska ha haft ett snarlikt utseende som de tidigare paketen och innehållit liknande rörbomber.

FBI har också meddelat att man gripit den 56-årige Cesar Sayoc i Florida, misstänkt för inblandning i brevbombskampanjen. Sayoc kunde identifieras tack vare fingeravtryck på rörbomben som skickats till den demokratiska kongresskvinnan Maxine Waters under onsdagen. Mannen ska ha gripits på ett företag i Plantation, strax norr om Miami, under morgonen lokal tid.

Enligt uppgifter ska Sayoc ha ett kriminellt förflutet och tidigare ha dömts för ett bombhot mot ett elbolag i Florida, som stängt av hans el. Förutom detta ska han tidigare ha arresterats minst nio gånger, bland annat för misstankar om bilstöld, bedrägeri, narkotikabrott och brott mot villkorlig frigivning.

Raljerande beskriver den judiska och vänsterliberala nyhetskanalen CNN – som varit måltavla för två av brevbomberna – hur Sayoc ska ha ”sparkats ut från sina föräldrars hem” för att sedan flytta till en husbil, som vid gripandet ska ha varit full med republikanska dekaler och klistermärken – en med texten ”CNN suger!”.

Bilden sägs föreställa den misstänkte gärningsmannens husbil – som nu tagits i beslag – full med politiska klistermärken. Klicka för större bild.

Innan Sayoc blev tilldelad advokat ska han ha erkänt sin inblandning i brevbombskampanjen för FBI och förklarat att rörbomberna som skickats ut inte var tänkta att explodera eller skada någon, vilket ingen av dem heller har gjort.

Han misstänks nu för fem olika federala brott, bland annat att han ska ha förflyttat explosiva föremål över statsgränserna, skickat explosiva föremål med post och hotat en före detta president.

— Brotten kan ge honom upp till 58 år i fängelse. Det kan ändras eller förlängas, sade USA:s justitieminister Jeff Sessions under en presskonferens.

— Låt detta bli en läxa till alla, oavsett politiska åsikter, att vi kommer att använda lagens fulla kraft mot vemsomhelst som försöker att använda hot, skrämsel och våld för att främja en agenda. Vi kommer att hitta dig. Vi kommer att åtala dig enligt lagens alla medel, fortsatte Sessions.

Nordfront följer utvecklingen.

Källor:
Bomb suspect arrest: What we know about Cesar Sayoc
Flera nya bomber skickade under fredagen
Cesar Sayoc, 56, har gripits efter USA-bomberna


  • Publicerad:
    2018-10-27 00:43