USA. Den tilltänkte moderatorn i den andra debatten mellan presidentkandidaterna Joe Biden och Donald Trump, stängs av efter att ha ljugit. ”Jag hade rätt igen”, utropar Trump.

Scullys omdebatterade inlägg på Twitter från 2016.

Steve Scully som skulle ha moderera den andra debatten mellan Republikanen Donald Trump och Demokraternas presidentkandidat Joe Biden, har blivit avstängd från public service-organisationen C-Span sedan han ljugit om att hans Twitterkonto hackats, rapporterar Fria Tider.

Som Nordfront rapporterade för en vecka sedan, blev Trump rejält upprörd när kommissionen för presidentdebatter (CPD) lät meddela att den andra debatten mellan Biden och Trump skulle bli virtuell, vilket Trump vägrar, eftersom han menar att tilltaget är till stöd för Biden, som enligt Trump skulle dra fördel av att ”gömma sig” bakom en datorskärm för att hålla en debatt.

Redan då kritiserade Trump hela upplägget med presidentkandidatdebatten, eftersom den tilltänkta moderatorn Steve Scully är en ”nevertrumper”, en Trumpmotståndare.

Redan 2016 postade nämligen Scully ett inlägg på Twitter i vilket han skrev ”Nej, inte Trump, aldrig någonsin”.

Scullys vänsteraktivism och inställning till Republikanerna rimmar illa med C-span, som av många amerikaner trötta på de partiska kommersiella nyhetsbolagen hyllas som den enda pålitliga och opartiska förmedlaren av politikernas göranden och låtanden.

För att skydda sig mot kritik, fick Scully enligt Trump ”kalla fötter”. Scully har nämligen hävdat att hans konto ”hackats” och att någon annan postat hans anti-Trumpinlägg på Twitter, något som lätt kunde bevisas vara en lögn.

På grund av avslöjandet om lögnen, har C-span stängts av från sin arbetsplats på obestämd tid, skriver Fria Tider.

”Jag hade rätt igen! Steve Scully medgav att han ljög om att hans Twitter hackats. Debatten var riggad…Trump-kampanjen behandlades inte rättvist av ’kommissionen'”, skriver Donald Trump på Twitter.

För att den skröplige och coronarädde Joe Biden som på grund av sin höga ålder tillhör en riskgrupp ska gå med på att möta Trump i en traditionell debatt, kräver han att Trump kan uppvisa ett negativt PCR-coronatest, rapporterar Omni.

Biden kritiserar också Trump för att inte konsekvent bära coronamask.

— Vad en president säger har betydelse. När en president inte bär munskydd säger folk: ”Okej, då kan det inte vara så viktigt”, säger Joe Biden.


  • Publicerad:
    2020-10-16 11:20