VÄRLDEN Efter beskedet att Elon Musk köper hela Twitter har världen undrat om Donald Trump ska återvända till tjänsten. Men i ett uttalande har ex-presidenten nu meddelat att han inte är intresserad, även om han skulle få komma tillbaka.

Igår kom beskedet att multimiljardären och Tesla-grundaren Elon Musk köper hela Twitter för 44 miljarder dollar. Musk har lovat att återupprätta yttrandefriheten på tjänsten, vilket fått många att undra ifall USA:s tidigare president Donald Trump kommer att återvända.

Trump var stor på Twitter innan han stängdes av på plattformen under slutet av sitt presidentskap. Detta efter stormningen av Kapitolium i januari 2021, som Twitter på något sätt kopplade till Trumps konto.

Men nu har Trump meddelat att han inte är intresserad av att komma tillbaka till Twitter.

— Jag kommer inte att gå till Twitter, jag kommer att stanna på TRUTH, meddelade Trump på Fox News under måndagskvällen.

TRUTH är Trumps egen sociala medier-plattform som skapats för att utmana Twitter.

Trump välkomnar dock att Musk köper Twitter då han ”tror att han kommer att göra förbättringar” och för att Musk ”är en bra man”.

Enligt Trump blev Twitter ”tråkigt” så fort han lämnande, eftersom konservativa efter detta utsattes för massavstängningar.