JUDISK MAKT. Douglas Macgregor som är ny chefsrådgivare åt Trumps nye försvarsminister Christopher Miller, anklagas för kronisk antisemitism.

Douglas Macgregor är antisemit eftersom han kritiserar Israels inflytande på USA:s politik som leder till oändliga krig ute i världen. Foto: tasnimnews.com.

USA:s president Donald Trump har utsett en ny militär rådgivare, den pensionerade arméöversten Douglas Macgregor, som i ett mediedrev från det judiska nyhetsbolaget CNN kritiseras för antisemitism.

Analytiker antar att Trumps val av Macgregor beror på att han på bästa sätt ska återkalla amerikanska trupper från Afghanistan. Han har tillkommit som en extra resurs som chefsrådgivare till Trumps nyutnämnda försvarsminister Christopher Miller som ersatt den av Trump sparkade Mark Esper – inofficiellt beroende på att Esper motarbetat Trump.

Skälet till drevet mot Macgregor är att han är allmänt kritisk till att USA ägnar sig åt militära interventioner i främmande länder, och att han i två intervjuer – med sju års mellanrum – kritiserat toppolitiker och tjänstemän i USA för att vara köpta av den israeliska lobbyn.

Den första av dessa intervjuer gav Macgregor år 2012 till ryska RT News. Han har allmänt varit kritisk mot amerikansk utrikespolitik, där USA:s militär anävnds för att driva ”ändlösa” krig. Han sade till RT att den israeliska lobbyn har ett ”enormt inflytande” på den amerikanska kongressen, och anklagade då samma judiska lobby för att vilja inleda ”militära attacker” mot Iran.

Jag tror att den amerikanska israeliska Public Affairs Committee (AIPAC) och dess underordnade eller anslutna element som representerar enorma mängder pengar under många år har odlat ett enormt inflytande på makten i kongressen.

Jag tror att det finns en massa människor på [Kapitolium] som platsar inom två kategorier. En kategori är intresserad av pengar och vill bli omvald, och inte riskera att de olika lobbygrupper som driver på militära åtgärder mot Iran ska bidra med pengar till deras motståndare.

Bland de korrupta tjänstemännen återfinns USA:s utrikesminister Mike Pompeo, som Nordfront i söndags rapporterade är den förste amerikanske utrikesminister att besöka ockuperad mark på Västbanken i Palestina.

Under Donald Trumps valkampanj och Republikanernas konvent i augusti höll Pompeo sitt tal till partiet på länk från Jerusalem.

Pompeo är en av dem som Macgregor säger har blivit ”mycket, mycket rik” på att stödja Israel, vilket han sade i en intervju så sent som förra året när har fick frågor om den dåvarande nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton och den republikanske senatorn Lindsey Graham ville ha krig med Iran.

Man måste titta på de människor som donerar till dessa individer. Mr Bolton har blivit mycket, mycket rik och är i den position han är i på grund av hans ovillkorliga stöd för den israeliska lobbyn. Han är deras man på marken, i Vita huset.

Samma sak är till stor del sant beträffande Mike Pompeo, han har ambitioner att bli president. Han sträcker ut händerna för att ta emot pengar från den israeliska lobbyn, saudierna och andra.

Vänstermedier på krigsstigen
CNN hade hellre sett att Mark Esper hade jobbat administrationsperioden ut, för att förhindra att USA ”i förtid” lämnar Afghanistan.

CNN som sedan lång tid har varit på krigsstigen mot Douglas Macgregor passar på att skriva att judiska grupper tidigare gånger har kritiserat politiker när de kopplar stöd för den judiska staten till frågan om pengar. En som nämns är demokraten Ilhan Omar som efter antisemitiska – det vill säga Israelkritiska kommentarer – levererade av den judiska maktorganisationen ADL tvingades ta tillbaka några av sina påståenden. ADL anklagade henne för att ”främja den smutsiga antisemitiska konspirationsteorin att judar har oproportionerligt stort inflytande över politiken”.

Nu kräver medier och judiska lobbygrupper att även Macgregor ska be om ursäkt för sina antisemitiska påståenden; något som anses särskilt viktigt när han lyfts av presidenten till en post som tung militär rådgivare.

Istället har Försvarsdepartementet låtit meddela att Macgregors långa militära erfarenhet kommer att vara till nytta i den fortsatta implementeringen av president Trumps säkerhetspolitik.

John Bolton har å sin sida via en talesman låtit meddela att han inte diskuterar med antisemiter:

— Jag besvarar inte antisemiter, säger Bolton via en talesman.

Macgregors utnämning till chefsrådgivare åt den nya tillförordnade försvarsministern Christopher Miller kommer mitt i vad CNN kallar en ”tumultartad omskakning” efter det att Pentagon ersatt fyra höga civila tjänstemän, däribland ovan nämnde försvarsministern Mark Esper, med Trumplojalister – och med CNN:s ord ”Trumpadministrationens krympande antal dagar vid makten”.

Judar rasar mot att Macgregor vänder förintelsebluffen ryggen
Egentligen var det tänkt att Douglas Macgregor i somras skulle bli USA:s ambassadör i Tyskland, vilket han nominerades till, men de planerna grusades av judisk makt-lobbyn. CNN saboterade hans utnämning genom att gräva upp några citat där han skall ha talat nedsättande om så kallade ”flyktingar”, samt att han hade föreslagit att man skulle få använda dödligt våld för att stoppa illegal invandring av knarklangare och andra migranter som kommer in i USA via Mexiko.

Han ska också ha kritiserat Tysklands militärmakt och landets kultur, skriver CNN. Samtidigt gick flera judiska intresseorganisationer ut med krav på att Macgregor skulle stoppas från utnämningen efter att det hade framkommit att han inte närvarat vid en av ”tyskarnas” minnesceremonier till förintelsebluffen och att han tonat ned landets nationalsocialistiska historia.

Macgregor har även sagt att USA:s inblandning i andra världskriget ”var en katastrof” och att amerikanerna inte hade vare sig anledning eller någon önskan om att gå med i det kriget. Det finns också, har han sagt, bevis för att konflikten med Japan var konstruerad av bankerna i USA i syfte att få slut på den djupa ekonomiska depressionen i landet. Den konflikten med Japan, ordnade USA på så sätt att man införde handelsembargo mot Japan i syfte att svälta ut landet, har Douglas Macgregor förklarat.

På grund av alla dessa antisemitiska uttalanden, gläder sig CNN åt att Douglas Macgregor bara kan vara chefsrådgivare åt landets försvarsminister i 63 dagar till.


  • Publicerad:
    2020-11-18 07:00