UTRIKES. Trumps nytillsatte kommunikationschef Anthony Scaramucci har redan skapat stora rubriker. I ett samtal med en journalist ska han bland annat ha hånat kollegor och uttryckt att han ska ”döda alla som läcker information”.

Anthony Scaramucci – slipad kommunikationschef eller italiensk bankmaffioso?

Nyligen utsåg USA:s president Donald Trump den kontroversielle Wall street-bankiren Anthony Scaramucci till ny kommunikationschef, ett drag som bland annat fick presidentens pressekreterare Sean Spicer att avgå i protest.

Den hetlevrade Scaramucci har också redan lyckats skapa stora rubriker i amerikansk media, då han enligt uppgifter från New Yorker-journalisten Ryan Lizza i ett samtal med honom ska ha fällt flertalet uppseendeväckande kommentarer. Detta skedde i samband med att han försökte pressa Lizza att uppge en källa som läckt information om Trumps förehavanden.

När Lizza ska ha uppgett källskydd som motivering till varför han inte kunde avslöja sin källa så ska Scaramucci inledningsvis ha vädjat till journalistens patriotiska känslor:

— Det här är enorm katastrof för USA som land. Så jag ber dig, som en amerikansk patriot, att få mig att förstå vem det var som läckte.

När inte fosterlandskärleken fungerade så började Scaramucci istället att gissa vem det kan ha varit som läckt informationen och passade samtidigt på att håna flertalet kollegor inom Trumps administration. Bland annat ska han ha kallat Trumps stabchef Reince Priebus för ”paranoid jävla schizofren” och fortsatt med att hävda att han inte är ute efter att få uppmärksamhet. Detta till skillnad från vad han anser om Trumps rådgivare Steve Bannon:

— Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga av mig själv. Jag försöker inte bygga mitt eget varumärke genom att rida på presidenten. Jag är här för att tjäna mitt land, hävdade Scaramucci.

Trots Scaramucci hårdföra stil ska Lizza ha fortsatt att neka till att uppge sin källa. Då ska Scaramucci ha kommit på nya, kreativa lösningar för att kringgå problemet:

— Ok, jag kommer att sparka alla, därmed har du inte skyddat någon. Hela stället kommer att vara avskedat inom två veckor.

När varken hot om att avskeda eller att låta FBI utreda samtlig personal i Vita huset hjälpte, ska han ha uttryckt att han velat begagna sig av än mer drastiska metoder.

— Det jag vill göra är att döda alla som läckt och jag vill börja jobba med presidentens huvudfrågor så att vi kan lyckas få till en förbättring för det amerikanska folket, förklarade Scaramucci.

Under torsdagen ringde Scaramucci även upp fake news-kanalen CNN under livesändning och försvarade sitt samtal. Scaramucci menar bland annat att presidenten är hans ”vän” och att han endast vill ”hjälpa honom”. Han hävdar också att vissa inom Trump-administrationen gör sig skyldiga till sådant förräderi att de hade avrättats genom hängning om det hade skett för 150 år sedan.

Lyssna till Scaramuccis samtal till CNN nedan:

Källa:
Anthony Scaramucci Called Me to Unload About White House Leakers, Reince Priebus, and Steve Bannon


  • Publicerad:
    2017-07-28 22:15