USA När den tidigare presidentkandidaten tillkännager sin avgång från Demokratiska partiet är hon öppenhjärtig rörande dess och samhällselitens antivithet – och antyder vilken etnisk grupp som styr denna.

Förra året skrev Nordfront om den Demokratiska kongresskvinnan Tulsi Gabbards uppmaning till Chicagos antivite borgmästare Lori Lightfoot om att avgå. På tisdagen tillkännagav Gabbard att hon lämnar det antivita Demokratiska partiet. Och hon förklarade varför. Avslöjandet om Gabbards sorti presenteras i en video upplagd på sociala medier, där hon redogör för motivet till sitt agerande:

Jag kan inte längre vara kvar i dagens Demokratiska parti som nu är under fullständig kontroll av en elitistisk kabal av krigshetsare drivna av feg ”wokehet” som splittrar oss genom att rasifiera varje fråga och uppmuntrar till antivit rasism, aktivt arbetar för att undergräva vår gudagivna friheter, är fientliga mot människor med tro och andlighet, demoniserar polisen och skyddar brottslingar på laglydiga amerikaners bekostnad, tror på öppna gränser, beväpnar den nationella säkerhetsstaten för att den ska förfölja politiska motståndare och - framför allt – som för oss allt närmre ett kärnvapenkrig.

Hon fortsätter:

Jag tror på en folkets regering, en som är kommen av - och verkar för - folket. Tyvärr delar inte dagens Demokratiska parti den tron. Istället står man för en regering av och för den mäktiga eliten. Jag uppmanar mina medmänniskor, oberoende Demokrater med sunt förnuft, att göra mig sällskap och lämna partiet. Om du inte längre kan uthärda den färdriktning som så kallat woka demokratiska partiideologer mejslat ut för vårt land, så inbjuder jag dig att göra mig sällskap.

Avgången i ett större sammanhang

Gabbards video dyker upp mindre än en månad före det val i mitten av november, som kommer att avgöra kontrollen över representanthuset under de kommande två åren – och möjligen ödet för Biden-administrationens agenda. Den kommer också ungefär åtta månader in i en konflikt mellan Ryssland och Ukraina, där USA har bistått den senare parten med miljarder dollar – och detta under ökande hot om kärnvapenkrig. Gabbard har länge gjort sig känd som en kritiker – om än en delvis uppbunden sådan – av det krigshetsande amerikanska etablissemanget, såväl som av ”wokeism” – båda företeelserna i modern amerikansk politik tydligast representerade av det Demokratiska partiet.