INRIKES. Polisen fick ingripa mot en tumultliknande situation som utbrutit innan matchen mellan Dalkurd och Assyriska. Supportrarna använde sig av knallskott och en del var maskerade.

Polisen i Borlänge fick ingripa mot fotbollssupportrar innan matchen mellan Dalkurd och Assyriska. En grupp supportrar med kurdiska flaggor kastade knallskott utanför en pizzeria i centrala Borlänge.

— Det ska ha gjorts en insats mot ett gäng som slängt knallskott vid en Pizzeria i centrala Borlänge, berättar vakthavande befäl i Dalarna, Johan Forslund.

Enligt vittnen till händelsen drog polisen fram sina batonger och tryckte upp vissa supportrar mot ett närliggande plank.

— Vi stoppade och visiterade det här gänget efter uppgifterna om knallskottet vid pizzerian. Flera hade på sig bengaler och ”bangers” (knallskott) som vi beslagtog, berättar Forslund vidare.

Stöket kring invandrarlagens matcher är en ökande trend. Nordfront rapporterade så sent som i augusti när kravaller uppstod i samband med en match mellan Dalkurd och Syrianska i Borlänge.

Källa:
Polisingripande med batong mot supportergrupp


  • Publicerad:
    2016-10-23 21:30