INRIKES. Polisens nya satsning för att bekämpa gängkriminaliteten är att patrullera områden med tungt beväpnade mc-poliser. 

Genrebild. Foto: Polisen

Gängkriminalitet sprider ut sig allt mer runt om i landet. Skjutningar, sprängningar och andra gängrelaterade våldsbrott är vanligt förekommande på många orter.

Nu har polisen i bland annat Södertälje tagit fram en ny strategi för att bekämpa problemet med gängkriminaliteten. Den nya satsningen, som kallas ”Tore 3” innebär att mc-poliser beväpnade med automatgevär ska patrullera i vissa områden, skriver Aftonbladet.

På motorcyklarna sitter alltså två poliser, föraren är lokalpolis och bak på motorcykeln sitter en piketpolis beväpnad med automatvapnet MP5. Polisen beskriver att det är vanligt att kriminella flyr med motorcyklar och mopeder och vill därför kunna använda beväpnade mc-poliser mer.

— Syftet är att vara snabbare – och delvis lite show of force förstås. Det vill säga: ni som planerar angrepp och skjutningar, för er finns det en reell risk att torska, säger polisen Gunnar Appelgren.

Appelgren berättar vidare att läget med gängkriminaliteten i Södertälje är mycket allvarligt. Företagare hotas av kriminella att betala en summa pengar varje månad för att inte råka ut för något våld.

Trots polisens hårda insatser mot gängkriminaliteten under ”Operation Rimfrost”, har skjutningarna ökat i Sverige.


  • Publicerad:
    2020-06-06 23:45