BOXNING. Den legendariske svarta tungviktsboxaren Muhammad Ali, som förutom sin boxningskarriär är känd för sina kontroversiella uttalanden, har nu avlidit på ett sjukhus i Scottsdale, Arizona. Han blev 74 år gammal.

Under fredagskvällen den tredje juni avled den före detta tungviktsboxaren Muhammad Ali, från början Cassius Marcellus Clay, Jr., på ett sjukhus i Scottsdale, Arizona. Ali har sedan 80-talet lidit av Parkinsons sjukdom och i torsdags fick han läggas in på sjukhuset med andningssvårigheter.

År 1960 slog han igenom som amatör när han vann guld i lätt tungvikt i de olympiska spelen i Rom för att några år senare utnämnas till världsmästare i tungviktsboxning, en titel som han försvarade flera gånger. Han konverterade sedan till Islam och bytte namn till Muhammad Ali.

Förutom sin karriär som boxare är Muhammad Ali även känd för sina kontroversiella uttalanden om bland annat rasblandning och mångkultur som han menade var emot ”Guds vilja”. Under en brittisk talkshow fördömde Ali starkt rasblandning och förespråkade att man bör hålla sig till sin egen ras. Muhammad Ali blev 74 år gammal.

Se det kända klippet nedan:


  • Publicerad:
    2016-06-04 11:20