FÖRINTELSEBLUFFEN. Kort efter att Tunisiens Nationalbibliotek satte upp en utställning om den så kallade Förintelsen så revs den ner av en samling arga medborgare medan de ropade antijudiska ramsor.

Tunisiens Nationalbibliotek bestämde sig nyligen för att sätta upp en utställning om den så kallade ”Förintelsen” med hjälp av Förintelsemuseet i Washington D.C. och den globalistiska organisationen FN. Men det gick inte riktigt som de tänkt sig.

Kort efter att utställningen öppnade så revs den ner av en samling medborgare som inte tänkte tolerera att judisk propaganda visades i deras Nationalbibliotek. I en video från händelsen kan man se hur dussintals människor ropar ”Befria, Befria Palestina, ut med sionisterna!”.

Historikern Habib Kazdaghli, initiativtagare till utställningen, är upprörd över händelsen och kallar den ”en dokumentärutställning i historia”. Han påstår även att han tog initiativet till utställningen för att han ville få barn att tycka om historia.

Enligt Hamida Bessaad, forskare vid Nationalbiblioteket, så motsatte sig demonstranterna utställningen eftersom de inte ville att deras barn skulle utsättas för judisk propaganda. Hon menar även att ”Förintelsen” bara är en propagandalögn, och att den riktiga förintelsen är den på palestinierna. Hon anklagar även Kazdaghli för hyckleri, genom att han vill belysa judarnas lidande men inte palestiniernas.

— Han är upprörd över att tunisiska barn saknar kunskap om förintelsen av judar, men han är inte upprörd äver att barnen i Palestina har varit utsatt för en förintelse sedan 1948 fram till idag. De anställda, de intellektuella och forskarna vid Nationalbiblioteket motsätter sig en positiv relation till Israel och alla former av judisk propaganda, säger Bessaad.

Habib Kazdaghli får även stark kritik från ett antal högt uppsatta politiska företrädare i Tunisien, bland annat Kawthar Chebbi som kallar Förintelsen en ”flera decennier gammal myt om ett folkmord på judar”, och en ”lögn för att främja sionismen och den israeliska nationen”. Han får även kritik från den politiska aktivisten Omar Al-Majri.

— Den så kallade Förintelsen var egentligen en förflyttning av den judiska befolkningen till Palestina. Det här är ett historiskt faktum som Habib Kazdaghli gärna ignorerar, säger Al-Majri.

Källa:
Tunisian activists damage Holocaust display, calling it Zionist ‘propaganda’


  • Publicerad:
    2018-01-02 21:30