STOCKHOLM. En grupp vänsterextremister samlades igår på Medborgarplatsen för att demonstrera mot att Dagens Nyheter i söndags låtit publicera en annons för en invandringskritisk bok.

Efter att Dagens Nyheter i söndags valt att publicera en helsidesannons för den invandringskritiska boken ”Invandring och mörkläggning”, skriven av etnologi professorn Karl-Olov Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelin, utbröt en storm av kritik på Twitter. Annonsen som publicerades innehöll åtta faktauppgifter om invandringen till Sverige och detta retade upp en del lättkränkta personer.

Under parollen ”Ingen rasistisk propaganda i våra medier!” samlades en liten grupp vänsterextremister för att demonstrera mot att Dagens Nyheters chefredaktör, juden Peter Wolodarski, tillåtit annonsen att publiceras.

”Kom och visa att du har fått nog. Att vi inte tål hur mycket rasistisk propaganda som helst i våra medier. Människors existensberättigande ska INTE vara föremål för debatt”, löd uppmaningen på Facebook inför demonstrationen.

Hundratals personer uppgav på den sociala nätverkssajten att de skulle närvara men endast ett fåtal dök upp. Några av de som höll tal var de muslimska aktivisterna Bilan Osman och Sara Abdollahi, den muslimska konvertiten Carolina Moberg och den omdiskuterade fotografen Elisabeth Ohlson Wallin.

Källa:
Dålig uppslutning på demonstration mot annons


  • Publicerad:
    2013-12-10 01:30