TURKIET. Nu reser Turkiet en hög mur mot Syrien för att stoppa flyktingströmmen av illegala invandrare, som sedan reser vidare genom Europa.

Gränsen mellan Syrien och Turkiet brukar korsas olagligt av ”flyktingar” som sedan tar sig genom Europa för att söka asyl i europeiska länder. I dag startade bygget av en mur som kommer täcka en del av den 90 mil långa gränsen. Trots att muren inte täcker hela sträckan räknar landets regering med att den illegala invandringen som sker över landets gränser kommer begränsas kraftigt. Den två meter höga muren kommer utrustas med taggtråd, men exakt hur lång muren kommer bli är fortfarande hemligt.

En av den turkiska regeringens talespersoner menar att det i dagsläget är oerhört lätt att korsa gränsen mellan Syrien och Turkiet. Speciellt vid staden Nusaybin, där en del av muren nu börjat byggas: ”Vi har inte haft problem med gränssäkerheten i Nusaybin hittills, men på detta område är det extremt enkelt för människor att korsa gränsen olagligt. Det är nästan som om det inte finns någon gräns”

Källa:
Turkey building wall on Syrian border to stem illegal migration


  • Publicerad:
    2013-10-08 18:10