UTRIKES. En turkisk fotbollsspelare med tyskt medborgarskap buas ut av de egna supportrarna. Detta efter att ha givit sitt stöd till Turkiets president Erdoğan.

Den så kallade integrationen av turkar i Tyskland går inte så bra. Efter att två landslagsspelare – båda tredje generationens turkar i Tyskland – poserat på bild med Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har kraftig kritik brutit ut bland tyska fotbollssupportrar.

İlkay Gündoğan till vänster, bredvid Mesut Özil som i sin tur håller om president Erdoğan. Längst till höger Cenk Tosun, också han Tysklandsfödd men som valt att spela för Turkiet.

İlkay Gündoğan, som bland annat kallade Erdoğan för ”min president”, har ständigt buats ut av sina egna supportrar efter händelsen.

Det finns även andra märkliga kulturkrockar som skapat svallvågor i fotbollsvärlden och som går att finna bland den turkiska Tysklandsdiasporan. Till exempel har Borussia Dortmund-stjärnan Nuri Şahin skapat rubriker efter att ha gift sig och skaffat barn med sin kusin.

Källa:
’It’s hard to live with jeers from your own fans’ – Gundogan hits back following ’personal attacks’ from Germany fans


  • Publicerad:
    2018-06-13 21:05