GREKLAND. I Aten slöt tusentals upp i Gyllene grynings sorgemarsch under söndagen, två år efter mordet på kamraterna Giorgos Fountoulis och Manos Kapelonis.

Anhöriga till mordoffren.

Giorgos Fountoulis pappa i mitten.

Det var under söndagen som tusentals greker, från det socialistiska och nationalistiska partiet Gyllene gryning, samlades för att genomföra en sorgemarsch för att minnas Giorgos Fountoulis och Manos Kapelonis som mördades för två år sedan.

Lampros Fountoulis, far till den mördade Giorgos Fountoulis, gjorde följande uttalande till pressen efter att han lämnat en protest rörande den resultatlösa mordutredningen till regionen Attikas polismyndighet:

Två år har gått sedan det fega mordet på min son, Giorgos Fountoulis, hans vän Manos Kapelonis och då även Alexandros Gerontas skadades svårt. Tyvärr har vi, sedan två år, hållits oinformerade av polisen gällande utredningens utveckling. Jag har kommit med en advokat och bett om att få se utredningsmaterialet så jag själv kunde bedöma vad som gjorts. Trots att polisen sagt att de skulle ge oss information har ingenting lämnats ut!

Min fru ringer regelbundet och påtalar att vi vill veta vad som sker. De svarar att ”polischefen skall återkomma”, hittills utan resultat. Jag tror att polisen medvetet hindrar utredningen, oklart av vilken anledning. Anstiftarna, för mig, är välkända. Det är det politiska systemet, för detta var ett politiskt mord, som saknar motstycke i Grekland.

Vi har överlämnat ett brev i protest, och ber dem göra allt som står i deras väg för att finna mördarna. Hade ungdomarna varit hundar, så hade de funnit mördarna. Men tyvärr så skyddar några dessa mördare och bryr sig inte [om rättvisa, övers. anmärkning].

Jag hoppas att ingen annan förälder måste uppleva det vi gått igenom. Tack.

Se film från manifestationen här:

Källa:
Lampros Fountoulis: They’re Covering for the Murderers of My Child


  • Publicerad:
    2015-11-04 22:20