YTTRANDEFRIHETEN. Alexander Bard är senast ut i skaran av de som förlorat arbete och inkomster efter att ha uttryckt politiskt inkorrekta åsikter. Efter att i ett Twitterinlägg kritiserat BLM-rörelsen förlorade han redan samma dag sitt arbete på TV4 och fick lämna Liberalerna.

Alexander Bard. Skärmbild: Youtube.

Att tv-profilen Alexander Bard i ett Twitterinlägg på lördagen kritiserade den antivita rörelsen ”Black Lives Matter”, BLM, blev för mycket för det svenska etablissemanget.

I inlägget uppmanade Bard BLM-personer med svart offerkofta att ta tag i sina liv. Efter att BBC censurerat den populära humorserien Fawlty Towers menade Bard att hela BLM-rörelsen blivit ett ”sinnesrubbat projekt” och att han ”äcklas av” censuren.

Förutom en enorm hat- och kritikstorm så ledde de politiskt inkorrekta åsikterna till det sedvanliga drevet där höga röster krävde att arbete och politiska uppdrag skulle tas ifrån avfällingen. En namninsamling som krävde att TV4 skulle avsluta sina samarbeten med Bard samlade snabbt över 20 000 underskrifter.

Bard lämnade under gårdagen Liberalerna, men ville inte vidare kommentera den saken.

— Sånt tjafs. Tonalitet och etikett är kärringdynga, det får andra diskutera. Jag diskuterar verkligheten, sade han.

— Det är en modern lynchmobb. Det där är idioter som inte ens har läst min tweet. Att jag anklagas för att vara rasist för att jag uppmanar människor att skaffa ett jobb och göra rätt för sig är bara galet, sade Bard.

TV4 försökte först framstå som att de skiljde på Bards privata åsikter och hans arbete men blev till slut tvingade att avsluta sitt samarbete med Bard.

Efter att kollegan i programmet Talang, den inflytelserika och politiskt korrekta influencern Bianca Ingrosso, krävt hans avgång och hotat att med att hon själv annars skulle sluta, så valde TV4 att ge efter och meddelade senare samma dag att de avslutar samarbetet med Bard.

Ingrosso skrev bland annat att hon direkt efter att ha uppmärksammats på Bards inlägg agerade för att få bort honom från TV4:

Medan ni ger mig skit här på Instagram så jobbar jag aktivt ”offline” med detta och det är det mest effektiva sättet att ta detta framåt. Snälla lugna ned er och försök att lita på att jag inte bara tar avstånd från hans uttalande. Jag älskar Talang men nej jag kommer ej sitta i juryn ifall han är med och detta vet TV4 om.

Bard menar att han och TV4 skiljs som vänner och att han nu istället vill satsa på podcasts, Youtube och andra format istället för traditionell TV.

— Talang passar inte med den politiska, spirituella persona som jag odlat. Det här är ett beslut som växt fram under de senaste tre månaderna när jag hållit på med andra saker, kommenterade han.

— Det känns schizofrent att vara med i talangjuryn. Det är som att att Rolling Stones skulle vara med i ett barnprogram. Jag är hårdrock och kan inte sitta i kycklingkostym i ett underhållningsprogram.

Källa:
Alexander Bard sparkas av TV4


  • Publicerad:
    2020-06-14 11:00