BROTT. Den mordmisstänkte 35-åringens fru och den yngre brodern kommer inte att åtalas tillsammans med 35-åringen för mordet på Lisa Holm.

Nyligen förhördes 35-åringens fru och den yngre brodern en sista gång hemma i Litauen. Det är nu efter det som åklagaren meddelar att förundersökningarna beträffande 35-åringens fru och yngre broderns delaktighet i mordet ska ha lagts ner. Misstankegraden har inte stärkts under utredningen och de bevis som finns räcker inte till åtal.

Den yngre brodern häktades på sannolika skäl men efter att han släpptes ut ur häktet ändrades misstankegraden till skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. 35-åringens fru har under utredningen varit på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling och grovt brott. För att kunna väcka åtal mot kvinnan behöver åklagaren kunna bevisa att kvinnan haft för avsikt att skydda 35-åringen, något han inte lyckats göra.

— Det handlar bland annat om att hon har tvättat kläder i samband med brottet. Då ska jag kunna visa att hon förstått detta och gjort det med vilja, och det kommer jag inte kunna visa, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

35-åringen som fortfarande sitter häktad misstänkt för mordet på Lisa Holm kommer att åtalas. Det är senast på onsdag som åtal ska väckas mot 35-åringen men Wennerholm har redan tidigare meddelat att tiden inte kommer att räcka till och han kommer därför att begära ytterligare två veckor på sig för för att hinna klart med utredningen. Wennerholm berättar att de egentligen är klara men att försvaret behöver få tid för att gå igenom hela utredningen ordentligt.

Källa:
Åklagare lägger ner förundersökning i Lisa Holm-fallet


  • Publicerad:
    2015-10-06 01:15