UMEÅ. I centrala Umeå attackerade stora ”ungdomsgäng” vid två tillfällen under helgen ungdomar, som misshandlades och hotades. Polisen misstänker att det är samma gäng och vill nu ha allmänhetens hjälp.

Genrebild.

Under helgen som gått attackerades ungdomar vid två tillfällen av stora ”ungdomsgäng” i centrala Umeå. Ungdomarna misshandlades och hotades.

Det var vid 21-tiden på lördagskvällen som den första gängattacken skedde. En yngling som hade besökt Max vid Rådhustorget i centrala Umeå och var på väg mot Vasaplan, hanns upp av ett stort ”ungdomsgäng” som misshandlade honom.

— Då hann ett större gäng bestående av 20-25 ungdomar ikapp honom och misshandlade och hotade honom, berättar Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Den andra attacken inträffade vid 20-tiden på söndagskvällen, också den i centrala Umeå. Det var fyra ungdomar som gått från Filmstaden och sedan till Max. När de skulle gå till Vasaplan blev de attackerade av gänget, som misshandlade dem.

Detta gäng bestod av 10-20 personer, både ungdomar och unga vuxna.

Efter att de som attackerats lyckats kontakta polisen, blev de hotade av gänget.

— Sedan har målsägandena lyckats ta sig till Vasaplan. Där kontaktade de polisen, och då kom några ur samma gruppering och hotade dem, berättar Lindgren

Polisen sökte på söndagskvällen efter ”ungdomsgänget” men utan framgång.

Polisen misstänker att det är samma gäng i båda fallen.

— Vi har naturligtvis en känsla av att det kan röra sig om samma gäng, men det får utredningen visa, säger Lindgren.

Polisen vill gärna ha allmänhetens hjälp för att komma till rätta med händelserna, som rubriceras som misshandel och övergrepp i rättssak. Det är oklart om det finns något signalement på någon individ i de attackerande gängen, men den som ”sett någonting” uppmanas att kontakta polisen.

— Vi vill gärna ha vittnesuppgifter och iakttagelser. Om någon har sett någonting i något skede så får de gärna höra av sig till oss, säger Lindgren.

Källa:
Två gängattacker i helgen – polisen vill ha allmänhetens hjälp


  • Publicerad:
    2020-01-06 12:30