GREKLAND. Två av de häktade medlemmarna ur Gyllene gryning släpps tillfälligt för att bli insvurna i lokala och regionala politiska församlingar.

Nordfront har tidigare rapporterat om Gyllene grynings framgångar i Grekland och Motståndsrörelsen anordnade bland annat en stöddemonstration i Stockholm hösten 2013 efter att två av partiets medlemmar mördats. Sedan en tid tillbaka sitter flera av partiets ledande politiker häktade, anklagade för att tillhöra en kriminell organisation.

Åklagaren anser att partiet under det senaste året har iscensatt attacker mot invandrare och politiska motståndare, vilket ska ha resulterat i minst två dödsfall. Gyllene gryning å sin sida förnekar bestämt inblandning i någon brottslig verksamhet.

Men nu har alltså två av de häktade politikerna tillfälligt släppts för att bli insvurna i lokala och regionala politiska församlingar. Detta då politikerna av det grekiska folket valts till olika förtroendeuppdrag. Beslutet gäller partiets talesman Ilias Kassidiaris, som har valts till stadsfullmäktige i Aten, och parlamentsledamoten Panagiotis Iliopoulos, som valts in i Thessaliens regionfullmäktige. Även Gyllene grynings parlamentsledamot Nikos Kouzilos får lämna sin husarrest för att bli insvuren i Pireus stadsfullmäktige.

Totalt sitter nio av partiets parlamentsledamöter i häkte i väntan på rättegång.

Källa:
Invalda nynazister tillfälligt fria


  • Publicerad:
    2014-08-28 13:45