NORGE. Chockerade över att det finns en politisk opposition som delade ut politiska flygblad i Steinkjer förra helgen, samt det faktum att många lokalbor är eniga och tar emot dem med ett leende, mobiliserade intoleranta globalister i Steinkjer torsdag kväll för att mana till konfrontation mot politiska meningsmotståndare.

Det var under torsdagskvällen som ett antal personer hade samlats i Steinkjer för att delta i ”två minuter av hat”, där de blev manade till konfrontation mot politiska meningsmotståndare enligt lokaltidningen Trønder-Avisa. Bakgrunden till samlingen var att asylaktivisten Ida Westerhus föregående lördag hade varit med om en ”hemsk upplevelse” då hon fick ett flygblad av Motståndsrörelsens aktivister, som då genomförde en offentlig flygbladsutdelning i staden.

Enligt Trønder-Avisa var aktivisternas mål med flygbladsutdelningen ”att skapa främlingsfientlighet”, men att Westerhus ”dränkte hatet […] gånger trehundra”.

Kommunens viceordförande Øystein Bjørnes (Høyre) deltog på arrangemanget och var ”stolt” och menade att det inte var en aggressiv stämning under samlingen. En deltagare ansåg att de samlade ”reste sig mot hat och extremism”.

Frihetskamp har varit i kontakt med Tommy Olsen, chef över Nordiska motståndsrörelsen i Norge, och frågat efter en kommentar:

— Ja, vi vet mycket väl vad de menar och vill när de manar till konfrontation mot politiska meningsmotståndare, det har vi ju sett ett antal gånger nu. Bara senaste lördagen blev en nationellt sinnad kvinna angripen av tre maskerade män i Trondheim. Men varje angrepp mot oss kommer slås tillbaka med full kraft, vi har inga som helst planer om att lägga band på oss själva, censurera oss själva, men kommer fortsätta dela ut politiskt material till de som vill ta emot, trots meningsmotståndarnas eviga ylande.

— De kan mobilisera sina politiska meningsfränder från syd till nord så mycket de vill, och de får gärna hetsa upp varandra över att andra utnyttjar sin rätt att uttrycka sin politiska åsikt, men vi kommer oavsett gå framåt och inte låta oss skrämmas av deras uppmaning till konfrontation. Många gillar vår politik och vårt budskap, medans enskilda meningsmotståndare blir helt rabiata. Vi tänker dock inte låta de rabiata vinna bara för att de skriker högst.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2019-12-21 22:30