INRIKES. Polisstationerna i stadsdelen Dalbo i Växjö samt Kinna i Marks kommun utsattes för skadegörelse under natten. Polisen misstänkter att det kan röra sig om attacker.

Två polistationer har under natten mot söndagen utsatts för skadegörelse, en i stadsdelen Araby i Växjö och den andra i Kinna, Marks kommun.

Vid tvåtiden under natten mot söndagen så väcktes boende i Araby av en kraftig smäll. Flera rutor i polishuset krossades av smällen och polisen tror att en kraftig förverkeripjäs har använts. Men det räckte inte med det, för vid fyratiden var det dags igen. Då kastades stenar på polishuset och fler fyrverkeripjäser avfyrades mot byggnaden. Stationen var vid båda tillfällen obemannad och inga personskador har rapporterats.

Under natten utsattes även polishuset i Kinna för skadegörelse. Vid halv tre-tiden så kastades sten genom entrén. Polisen misstänker i båda fallen att det rör sig om attacker.

— Det är inte första gången utan det har hänt i regionen. Tidigare har det hänt i Borås också. Det är ett allvarligt angrepp mot samhället i stort eftersom polisen har ett uppdrag från regeringen och riksdagen att upprätthålla ordning i allmänheten, säger Hans Lippens, polisens presstalesman.

Dessa attacker är bara två i en lång rad av attacker mot polisen. Så sent som igår besköts ett polisbefäls bostad i Västerås och den 18 oktober spränges entrén till Helsingborgs polishus.

Källor:
Attack mot polisstation i Växjö – kraftig smäll krossade rutor
Polishuset i Kinna utsatt för stenkastning


  • Publicerad:
    2017-10-29 13:35