BORLÄNGE. Tidigare idag gick en man beväpnad med kniv till attack mot personal på Arbetsförmedlingen i Borlänge. Två personer är förda till sjukhus och en 56-årig man har gripits misstänkt för dådet.

Arbetsförmedlingen ligger på Borganäsvägen i Borlänge.

Strax efter klockan 9 i morse gick en 56-årig man till attack med kniv på Arbetsförmedlingen i Borlänge. En man och en kvinna som är anställda av kommunen respektive landstinget men som arbetade tillsammans med Arbetsförmedlingen i ett projekt ska ha skadats i attacken. Enligt Marie Örjes som är sektionschef på Arbetsförmedlingen heter projektet i fråga Finsam och är till för människor ”i behov av mycket stöd”.

Kvinnan uppges ha fått svåra skador medan mannens skador ska vara lindriga då han endast blev skuren över handen i samband med att han försökte avvärja attacken.

Den misstänkte gärningsmannen var känd av personalen på Arbetsförmedlingen sedan tidigare. Polisen behövde dock inte leta länge då han knappt en halvtimme senare överlämnade sig själv på polisstationen i Borlänge.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel och mordförsök.

Till SVT uppger Stefan Dangardt som är presstalesman vid polisen i Dalarna att de än så länge inte känner till något motiv till attacken.

— Nej, det är ju en av de första frågorna som vi kommer att ställa när vi håller förhör med den här mannen. Dels vad som har hänt och sen varför, så det återstår ju en hel del polisarbete även om vi har gripit mannen.

På fråga om vad polisen vet om den misstänkte gärningsmannen uppger Dangardt endast att han är född 1961.

Källa:
Knivskurna på Arbetsförmedlingen


  • Publicerad:
    2017-03-07 12:15