INRIKES. I oktober inträffade en händelse då två yngre män tvingade en pojke att klä av sig sina kläder och sköt honom. Den skottskadade pojken lyckades dock fly genom att simma över sjön. Nu åtalas två ungdomar för mordförsök. 

Genrebild. Foto: Tony Webster (CC BY-SA 2.0).

Nordfront skrev i oktober om en händelse då två unga män tvingade en tredje pojke att klä av sig sina kläder och sköt honom i överkroppen.

Händelsen utspelade sig intill Öresjö i Frufällan, och den skottskadade pojken lyckades dyka i vattnet och simma ifrån gärningsmännen. Han sökte sedan hjälp i ett bostadsområde på andra sidan av sjön, och fördes till sjukhus.

Förutom att pojken tvingades att ta av alla sina kläder, skulle han också stoppa gevärspipan i munnen. Nu åtalas två jämnåriga ungdomar för mordförsök på den skottskadade pojken.

De två misstänkta männen är Adel Shorshvan Taher Ramadan (20040311-0554) och Shabab Abdollahzadeh (20040403-7137).

Polisens brottsutredning kom fram till att händelsen bottnade i en narkotikaaffär.

Utredningen har varit omfattande, man har bland annat genomfört ett 50-tal förhör och hittat dna-spår, hittat spår på hylsor och övervakningsfilmer. Hagelgeväret som användes har dock inte återfunnits.

— Vi har letat överallt, både med personer i skallgångar, med dykare i vattnet, med vapenhundar och tekniker med metalldetektorer. Skulle någon stöta på ett hemmagjort vapen, som ser ut som ett järnrör, då vill jag att den personen ringer polisen, säger Stina Frenning, förundersökningsledare vid polisen i Borås, till SVT Nyheter.

Sammanlagt står 9 personer åtalade, som misstänks vara inblandade i skjutningen på ett eller annat vis. Det rör sig bland annat om försök till mord, grovt vapenbrott och grov misshandel.


  • Publicerad:
    2021-02-23 08:30