INTERNET. Russia Today (RT) och Sputnik News får inte längre annonsera på Twitter. Detta trots att Twitter sedan tidigare erbjudit RT att annonsera hos dem.

Efter Donald Trumps presidentvalsseger i fjolårets amerikanska presidentval har etablissemanget i Washington och övriga Västvärlden anklagat Ryssland och deras statsägda TV-kanal RT ha påverkat valets utgång till Trumps favör.

Trots att det inte funnits några bevis för ett eventuellt samröre mellan Trump och ryska statsmedier har TV-kanalen RT och Sputnik News nu förbjudits från att annonsera på Twitter.

Tidigare i år pekade amerikanska underrättelsetjänster ut RT och Sputnik som ryskstödda insatser för att störa presidentvalet 2016, vilket inte är någonting vi vill ha på Twitter”, skriver Twitter i ett pressmeddelande.

Efter att Twitters annonsförbud offentliggjorts valde RT att publicera ett annonsförslag från Twitter, i vilket Twitter erbjuder RT att köpa annonser på Twitter inför det amerikanska presidentvalet.

RT:s chefredaktör Margarita Simonyan har kritiserat Twitters agerande och anklagar det sociala nätverket för att kontrolleras av det amerikanska underrättelsekollektivet.

Jag trodde aldrig att Twitter kontrolleras av de amerikanska underrättelsetjänsterna – det känns som en konspirationsteori, men nu verkar det som att Twitter har erkänt det”, skriver Simonyan på just Twitter.

Källa:
Announcement: RT and Sputnik Advertising


  • Publicerad:
    2017-10-30 07:05