CENSUR. Det så kallade sociala mediet Twitter uppger att de i sin censureringsiver nu ökat andelen nedstängda konton med 80 procent jämfört med 2015. Microbloggen har nu stängt ner omkring 360 000 konton sedan mitten av föregående år.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Twitter, Facebook och Google gått ihop för att motverka vad de kallar ”rasism” på nätet och i så kallade sociala medier. Twitter meddelar nu att man ökat sin censurering med 80 procent sedan mitten av föregående år. Microbloggen har nu stängt ner omkring 360 000 konton som de anser bryter mot företagets regelverk gällande understödjande av terrorism.

Twitter uppger att de nu effektiviserat sin jakt och censurering av ”problematiska” konton.

”Vi fördömer dessa handlingar starkt och fortsätter att vara engagerade i att eliminera främjandet av våld eller terrorism på vår plattform”, skriver företaget i ett uttalande om sin jakt efter vad de kallar våldsamma budskap.

Det uppges att, vad de menar är terrororganisationer, använder så kallade sociala medier i allt större utsträckning. Detta för att sprida propaganda, rekrytera nya sympatisörer, för att nå varandra snabbt med våldsamma budskap och för att verka moderna.

Källa:
An update on our efforts to combat violent extremism


  • Publicerad:
    2016-08-18 22:00