CENSUR. Nyhetskollektivet Project Veritas ägnar sig mycket åt grävande journalistik och har tidigare avslöjat Antifa, korrupta politiker och sociala medier. Nu censureras de från Twitter.

Det grävande nyhetskollektivet Project Veritas har nu censurerats från Twitter. Såväl alternativmedians officiella konto som grundaren James O’Keefes konto har raderats.

Censuren kom strax efter att de publicerat ett reportage om Facebooks censurmekanismer. I en video, som nu även har raderats från YouTube, konfronterar Project Veritas journalist Christian Hartsock Facebooks vice-integritetschef, Guy Rosen.

Hartsock frågade ut Rosen om en video där han pratar om att Facebook har ett system som kan censurera kommentarer om man bedömer att någon yttrat något ”hatiskt eller våldsamt”. Rosen väljer dock att ducka journalistens frågor och flyr med svansen mellan benen in i sin bostad.

Konservativa aktörer på Twitter har nu spekulerat i om det är Project Veritas ifrågasättande av sociala mediers censur, som just har lett till att IT-jättarna slutligen censurerar Project Veritas också.


  • Publicerad:
    2021-02-13 12:30