DEBATT. Efter att polis i Göteborg omringats av gängkriminella och hotats till livet har en debatt om polisers hotfulla arbetssituation i mångkulturen blossat upp. Men enligt Twitterpolisen ”Dunkelblå” finns det ett värre hot än förortens gäng, nämligen ”kavajfyllon”.

Ett filmklipp från en polismans bodycam har väckt stor debatt, då det visar ett ingripande i den mångkulturella Göteborgsstadsdelen Angered som snabbt spårar ut. Poliserna omringas av kriminella invandrare som hotar poliserna till livet.

— Om du rör dig med den där så kommer du få tillbaks. Vi bryr oss inte. Stoppa undan den fucking batongen annars kör jag upp den i dig, hörs en av männen säga i filmklippet.

Enligt Göteborgspolisbossen Erik Nord har de gängkriminellas hot blivit så allvarliga att polisen inte längre törs göra sitt jobb i vissa fall.

— Ett och annat ingripande blir inte gjort eftersom man inte vill exponera sig för risken att bli utsatt för våld eller bara tråkad på det där viset, säger han till TV4.

Det finns dock ett betydligt värre hot mot polisen än kriminella invandrare. Detta enligt Twitterpolisen ”Dunkelblå”, som i ett inlägg skriver att ”kavajfyllon” som har julfest är värre.

Dunkelblå får också medhåll av en kollega, Viktor Adolphsson som ligger bakom kontot ”YB Södermalm”. Han skriver:

Många på Twitter har nu ifrågasatt polisernas jämförelse:

Responsen fick Viktor ”YB Södermalm” att konstatera att ”Twitter inte var redo” för den här typen av inlägg från polisen.


  • Publicerad:
    2020-09-05 19:00