TYSKLAND. Den 87 år gamla Ursula Haverbeck-Wetzel har blivit något av en kändis i Tyskland för att ha vägrat att acceptera landets åsiktslagar. Nu döms hon till 11 månaders fängelse för att än en gång ha ifrågasatt ”förintelsen”.

ursula

Ursula Haverbeck-Wetzel.

I tisdags ställdes den 87-åriga tyskan Ursula Haverbeck-Wetzel inför rätta i staden Bad Oeynhausen för att i artiklar ha konstaterat att fånglägren i Auschwitz bara var arbetsläger och att ”förintelsen” bara är en stor propagandalögn.

För detta brott mot Tysklands lagar, som förbjuder ifrågasättandet av den officiella historien om andra världskriget och de tyska nationalsocialisternas påstådda folkmord på judar, dömdes hon till 11 månaders fängelse.

Uppemot femtio personer hade dykt upp till domstolsförhandlingarna för att visa den 87-åriga kvinnan sitt stöd och när domen lästes upp greps en av dem för att ha visat domaren fingret.

Det är inte första gången Haverbeck-Wetzel döms för åsiktsbrott, som i Tyskland kallas Volksverhetzung. Hon har gjort sig känd i landet för att trotsa dess åsiktslagar och detta är sjunde gången hon döms för ”förintelseförnekelse” och tredje gången till fängelse. För bara drygt ett år sedan dömdes hon för samma ”brott” till tio månaders fängelse.

Se Ursula Haverbeck-Wetzel uttrycka sina ”brottsliga” åsikter nedan:

Källor:
‘Nazi grandma’ jailed for third time for denying Holocaust of six million Jews
Ursula Haverbeck 10 Monate Knast für Holocaust-Leugnerin


  • Publicerad:
    2016-10-14 08:50