UTRIKES. En tysk IS-kvinna samt tonåring som rymt till Mellanöstern för att vara en så kallad ISIS-brud dömdes i Irak till sex års fängelse.

En 17-årig tysk flicka vid namnet Linda Wenzel har i Irak dömts till sex års fängelse för sitt umgänge med terrornätverket IS. Wenzel, som ursprungligen är från staden Pulsnitz i östra Tyskland, konverterade till islam efter att hon blivit förälskad i en islamistisk extremist på nätet.

Wenzel omhändertogs av irakiska trupper i samband med frigörandet av staden Mosul från ISIS. Hon hade tagit sig dit genom att rymma hemifrån vartefter hon via Turkiet och Syrien tagit sig till Irak. Väl på plats i Irak ska hon ha ingått äktenskap med en ISIS-medlem från Tjetjenien som sedermera avlidit.

Efter att hon omhändertagits av irakiska myndigheter ska Wenzel ha sagt sig ångra sitt beslut. I ett tårfyllt uttalande i tysk media ska hon sagt att hon ”bara vill åka hem och komma iväg från vapnen, kriget och oväsendet”. Hon ska även ha sagt att ”hon inte vet hur hon kommit på en så dum idé” och medgett att hennes beslut förstört hennes liv.

Källa:
German teen ‘ISIS bride’ sentenced to 6 years in jail – reports


  • Publicerad:
    2018-02-19 11:15