Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tysk kristdemokrat vill neka medborgarskap till Israelkritiker

Av Redaktionen, 2021-06-12
redaktionen@nordfront.se

SIONISM. Den tyske politikern Mathias Middelberg anser att ingen som öppet kritiserar skurkstaten Israel ska få medborgarskap i Tyskland.

Mathias Middelberg, som är kristdemokratiska CDU:s talesperson för policyfrågor på inrikesnivå, menar att ”antisemiter” bör förhindras att få tyska medborgarskap och att detta även ska gälla för dem som är motståndare till statsbildningen Israel.

— Lagen om medborgarskap bör tydligt förbjuda naturalisering av personer som har begått antisemitiska handlingar, förkunnade Middelberg för den tyska tidningen NOZ inför en parlamentarisk debatt om frågan som ska hållas senare i veckan.

LÄS ÄVEN: Statsministerns tolerans mot främlingarna är över: ”De strider mot vår moral i Sverige!”

Tyskland har redan en av världens hårdaste lagstiftningar på området. Det är bland annat belagt med hårda straff att ifrågasätta eller förneka delar av den historiska bilden av den så kallade förintelsen – något som traditionellt kopplats samman med ”hets” mot judar som folkgrupp.

CDU-parlamentarikern anser dock att detta inte räcker utan vill att även att ifrågasättande av Israels legitimitet som statsbildning ska vara skäl nog för att neka någon medborgarskap.

— Den som hetsar allmänheten mot judar, ifrågasätter staten Israels existens eller bränner en israelisk flagga ska inte kunna bli tysk medborgare, menar han.

Tidigare har Tysklands förbundskansler Angela Merkel deklarerat att Tyskland har ett direkt ansvar för Israels ”säkerhet” – ett uttalande som Middelberg passade på att hänvisa till.

CDU-ledamoten vill nu att Socialdemokraterna och CDU:s konservativa koalitionspartners går samman och röstar igenom förändringen av lagen.

Bakgrunden är delvis att Tyskland under den senaste tiden präglats av konflikter där framförallt arabiska invandrargrupper eldat upp israeliska flaggor och kastat sten mot synagogor efter att stridigheterna mellan Israel och Palestina intensifierats.

Angela Merkel har också deklarerat att alla som ”tar judehatet till våra gator” bryter mot den tyska grundlagen. Tyskland har också uttryckt sitt stöd för regeringen i Tel Aviv och fördömt palestinska raketattacker mot israeliska mål.

Tyska vänsterliberaler har länge hävdat att det är påstådda högerextremister som ligger bakom attackerna mot judiska mål i Tyskland. När en lista över 111 misstänkta brottslingar för sådana dåd släpptes så visade det sig dock att nästan samtliga hade arabisk bakgrund – främst från Libanon och Syrien.


  • Publicerad:
    2021-06-12 13:00