TYSKLAND. En man i Tyskland skrev ett oroligt brev som han sedan publicerade på Reddit, där han bad om tips om hur han skulle gå till väga med sin dotter efter att ha kommit på henne med att ha besökt olika nationalistiska sajter.

En man i Tyskland snokade i webbhistoriken efter vad hans 17-åriga dotter hade sökt på och fann att hon hade besökt sidor som han beskriver som “vit makt-sidor” och ”nazist-sidor”. Efter att han gjort den upptäckten skrev han ett oroligt brev som han sedan publicerade på Reddit:

Jag söker främst personer som är kunniga inom det tyska rättsväsendet. En kort bakgrundshistoria, det handlar om min dotter som är 17 år gammal, som har besökt olika hatsajter. Jag kommer inte att gå in i detalj om hur jag kom på henne eftersom det inte är relevant. 

Igår bestämde jag mig för att snoka på vad hon kollat på medan hon var ute och jag blev mycket upprörd av det jag såg. Hon har varit inne på många vit makt sidor och nazistiska sidor. Hon har sökt efter nazistsymboler och slagord med mera. Jag hittade också chattloggar med andra nazister hon har haft, och hon har berättat för dem om några personliga saker. Det gjorde mig riktigt förbannad.

Jag är inte någon juridisk expert på något sätt, men jag vet att det även är olagligt att bara besöka de webbplatser som hon har gjort, då de är klassificerade som olagliga enligt grundlagen. Jag har hört talas om andra fall där liknande saker har hänt och föräldrarna och andra familjemedlemmar har blivit medskyldiga på grund av att de inte har stoppat det. Hon har ett fängelsestraff framför sig.

Allt det här gör mig illamående. Jag har inte konfronterat min dotter ännu. Bara för att klargöra så är jag inte intresserad av att försvara min dotter på något sätt. Jag tror inte alls att det hon gör är motiverat. Men jag vill få henne ut ur mitt hus. Mitt största bekymmer och anledningen till att jag ber om råd är med tanke på resten av min familj och mig själv.

Hur kan jag ange henne, så att säga, utan att implicera mig själv eller andra medlemmar i min familj?

Den ryggradslöse mannen fick sedan ett svar från en tysk advokat som klargjorde att det inte alls är olagligt att besöka de sajter mannens dotter besökt. Men att det kunde finnas en risk att dottern gjort sig skyldig till viss brottslighet om hon delat olagligt material. Att mannen och resten av familjen skulle straffas för dotterns aktivitet är enligt advokaten inte troligt då de nu tänker sätta stopp för dotterns aktivitet.

Annars är det ägaren av internetanslutningen som kan krävas på böter i Tyskland. Men något fängelsestraff för dottern är inte tänkbart då hon är minderårig och tidigare ostraffad.

En stor del av svaren mannen fick handlade om att dottern borde få lära sig om ”Förintelsen”:

Det låter som om det är dags för en långhelg med din dotter med besök på ”Förintelsemuseer” och kanske lyssna till en ”överlevare” som talar. 

Källa:
Germany: Father Tries to Have Own Daughter Arrested for Viewing Patriotic Websites


  • Publicerad:
    2017-05-18 17:50