UTRIKES En 44-årig tysk man, som sitter fängslad för våldtäkt, är nu officiellt misstänkt för mord på Madeleine McCann som försvann år 2007.

Under de senaste 15 åren har Madeleine McCanns försvinnande varit ett olöst fall. År 2007 försvann den då nästan 4-åriga brittiska flickan under en familjesemester i Praia da Luz i den portugisiska Algarveregionen.

Inledningsvis misstänktes föräldrarna, men de misstankarna fick avskrivas på grund av brist på bevisning. Nu har en 44-årig tysk man, Christian Brückner, officiellt blivit listad som misstänkt för att ligga bakom flickans försvinnande. Brückner sitter just nu fängslad i Tyskland efter att ha dömts för en rad sexualbrott och har sedan 2020 varit en tänkbar gärningsman.

Samtidigt figurerar tysken även i portugisiska utredningar av två våldtäkter som ägde rum under samma tidsperiod. Detta efter att filmer som misstänks visa anmälda brott hittats bland hans ägodelar.

I samband med 10-årsdagen av flickans försvinnande ska han även ha sagt till en vän att han vet vad som hänt med henne, i samband med att ett inslag om fallet visats på en TV i en bar. Han ska därefter ha visat vännen en film där han våldtar en kvinna, varefter vännen gått till polisen med informationen.

Att Brückner delgivits misstanke för inblandning i McCanns försvinnande innebär att han kan transporteras till Algarve för att förhöras av polisen i Portugal. Huruvida han kommer åtalas och fällas återstår att se. Nästa månad infaller 15-årsdagen av försvinnandet, vilket innebär att fallet preskriberas.