UTRIKES. En statligt finansierad broschyr, som tränar barn att informera myndighetspersoner om föräldrar som uttrycker sig negativt om flyktingar, skapar skandal i Tyskland.

Den Berlin-baserade frivilligorganisationen Amadeu Antonio Foundation finansieras av federala ministeriet för familjeaffärer i Tyskland. Organisationens uppgift är att ”bekämpa rasism och hat” i det tyska samhället.

För att genomföra denna statligt finansierade åsiktskontroll har nu organisationen gett ut en kontroversiell broschyr som bland annat lär barn att spionera på föräldrar med ”felaktiga högeråsikter”. Den 60 sidor tjocka broschyren ger riktlinjer och råd om hur man ska agera när någon exempelvis uttrycker sig negativt om flyktingar framför barn.

I ett av broschyrens pedagogiska exempel beskrivs två barn, vilkas föräldrar antas ha ”felaktiga högeråsikter”. Detta avslöjas, enligt manualen, av att barnen klär sig enligt stereotypa könsroller:

”Dottern bär klänning och har flätor och hjälper till med hushållsarbete, medan sonen får mera fysiskt utmanande uppgifter”, vilket gör föräldrarna klart misstänkta, enligt spionmanualen.

Tysklands största tidning Bild kallar broschyren ”en träningsguide” för att värva barn som potentiella informatörer mot sina egna föräldrar.

Det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland har gått ut och anklagat frivilligorganisationen för ”Stasi-metoder” och kallar det ”ofattbart” att ett federalt ministerium försöker förvandla tyska barn till spioner och angivare.

Detta sker alltså i Tyskland, där samtidigt rektorer har rapporterats uppmana tyska föräldrar att sätta hijab på sina döttrar för att de inte ska provocera muslimska pojkar i skolan.

Källa:
GERMAN GOVERNMENT ACCUSED OF FUNDING BROCHURE THAT ENCOURAGES KIDS TO SPY ON THEIR “RIGHT-WING” PARENTS


  • Publicerad:
    2019-02-10 18:15