UTRIKES. Tyska fotbollsvärlden skakas av en ”nazistskandal” efter att en tränare påstås ha fått flera spelare i ett ungdomslag att göra en romersk salut på ett gruppfoto. Tränaren är nu avstängd på livstid.

En ungdomstränare och flera spelare i den tyska fotbollsklubben Lokomotive Leipzigs U17-lag har polisanmälts för att ha gjort en romersk salut på en gemensam bild.

Fotbollsklubben uppger sig vara ”i chock” och tränaren har nu stängts av på livstid, detta då han uppges vara den som uppmanat spelarna att göra hälsningen. Flera av spelarna har även bestraffats genom att stängas av säsongen ut.

På fotbollsklubbens officiella hemsida skriver man bland annat:

En av ledarna föreslog att flera av spelarna skulle posera på bild när de utförde Hitler-hälsningen. Det här är ett slag i ansiktet på alla idrottare, klubbmedlemmar och människor med sunt förnuft. Att göra den hälsningen är ett brott och ett hån mot de miljontals människor som mördades.

Vidare skriver de att huruvida när och om de avstängda spelarna återigen kommer att få tillstånd att spela fotboll i klubben  igen ”får framtiden utvisa”.

”Vi är skräckslagna. Alla våra medlemmar ska veta vad vi står för; lojalitet, respekt och tolerans. All form av diskriminering är oacceptabelt i vår blågula klubb och i idrotten i stort. Vi har mer än 250 ungdomar från 22 länder spelar i vår klubb.”

Källa:
Stängs av på livstid efter nazistskandal


  • Publicerad:
    2018-05-07 19:45