UKRAINA. Ukrainska statsvetare är starkt kritiska till Petro Porosjenkos första år som Ukrainas president. De menar att om han inte slutar att ”ljuga” och ”bluffa” så kommer hans dagar som statschef att vara räknade.

Ukrainska statsvetare riktar nu skarp kritik mot Petro Porosjenko, landets judiske president, efter att han nu har varit Ukrainas president i ett år. Nyligen visade även en opinionsundersökning gjord av Research&Branding Group att folkstödet för den judiske presidenten rasar i snabb takt. Stödet som tidigare låg på 55 procent, en knapp majoritet, ligger nu på 33 procent och ser inte ut att öka inom den närmaste tiden.

Statsvetaren Andrej Zolotarjov menar att Porosjenko gång på gång ljuger det ukrainska folket rakt upp i ansiktet och att om han inte slutar med detta så kommer hans dagar som president att vara räknade:

Om Porosjenko låter bli att dra slutsatser, om han sluter ägna sig åt informationsmanipulationer eller enklare sagt slutar ljuga, bluffa och slå dunster i ögonen på ukrainare, så får han kanske någon framtid. Annars är hans tid som statschef räknad.

Porosjenkos låga stöd kan jämföras med den ryske presidenten Vladimir Putins enorma folkliga stöd på över 80 procent som Nordfront för ett par månader sedan rapporterat om.

Källa:
Ukrainare står ut med Porosjenko i högst ett halvår


  • Publicerad:
    2015-06-13 20:10