INRIKES. Efter att Ulf Kristersson haft ett möte med Jimmie Åkesson gick statsminister Stefan Löfven till kraftigt angrepp och hänvisar till ”förintelsen”. Detta är, svarar Kristersson, ovärdigt och omdömeslöst.

Tidigare i veckan hölls för första gången ett möte mellan Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson och Moderaternas ordförande Ulf Kristersson. Syftet med mötet var att diskutera samarbete i frågor där man har liknande åsikter.

Problemet var bara att Kristersson enligt judinnan Hédi Fried inför valet 2018 lovade att aldrig samarbeta med SD, ett löfte han nu alltså tycks ha brutit.

”Att se förintelseöverlevande i ögonen och lova något sådant och sedan fullständigt strunta i sitt löfte är så bottenlöst omoraliskt att jag saknar ord. Historiens dom kommer bli hård”, skriver statsminister Stefan Löfven om mötet i ett Facebookinlägg.

Fried verkar mena att det är möjligt att samarbetet mellan SD och Moderaterna kan leda till en utveckling likande den i 30-talets Tyskland.

— Jag förstår inte hur han inte kan se bakom hörnet. Det var det som hände i Tyskland. I början trodde man att ”ja, det kanske är bra att byta nu” och ”han verkar ju hygglig”. Människor är så naiva.

Ulf Kristersson verkar dock inte backa från samarbetet. I ett eget Facebookinlägg skriver han att han ”är övertygad om att den smutskastning och polarisering som statsministern nu ägnar sig åt, och som alltmer präglar det svenska politiska debattklimatet, är djupt skadlig”.

Kristersson menar även att det är ”ovärdigt” och ”omdömeslöst” att dra förintelsekortet som en del av en politisk debatt.

Källa:
Löfvens hårda ord till Kristersson: Bottenlöst omoraliskt


  • Publicerad:
    2019-12-08 22:55