SKANDAL. Ulrika Velasquez Gustavsson fick efter att ha grovt misskött sitt jobb inom Kriminalvården ett nytt jobb på Arbetsförmedlingen i Västerås. Detta avslöjade VLT.se idag.

adam

Här sitter Ulrika tillsammans med Adam Taylor från Revolutionära Fronten på en rättegång mot andra medlemmar i RF

Igår kunde Nordfront avslöja att det var Ulrika Velasquez Gustavsson som tidigare var chef på Kriminalvården men fick lämna myndigheten efter att hon medvetet brutit mot myndighetens regler. Ulrika såg bland annat till att hennes son, den grovt kriminelle vänsterextremisten Dennis Miraballes, kunde kommunicera med andra medlemmar i Revolutionära Fronten när han satt inne i fängelset. Revolutionära Fronten är numera nedlagd men var en vänsterextrem organisation som framför allt var känd för sin brottsliga verksamhet som bestod i hot, trakasserier och våld som riktades mot politiska meningsmotståndare.

Förutom detta så försökte Ulrika påverka kollegor inom Kriminalvården när dessa skulle fatta beslut gällande hennes son. Hon läckte även information om Kriminalvårdens säkerhetsorganisation.

Först ville Kriminalvården sparka Ulrika, men man ändrade sig och i februari 2015 valde myndigheten att istället ge henne nästan 900 000 kronor i utbyte mot att hon självmant sade upp sig själv med omedelbar verkan. Utredningen mot Ulrika lades ner, felaktigheterna sopades under mattan och när Aftonbladet kontaktade Ulrika och Kriminalvården ville ingen kommentera den hemliga uppgörelsen som alltså nästan kostade de svenska skattebetalarna en miljon kronor och gav Ulrika betald semester i 21 månader.

Idag avslöjade VLT.se att Ulrika fått ett nytt toppjobb som sektionschef på Arbetsförmedlingen i Västerås.

— Mitt förtroende för henne är helt orubbat och vi ska göra vad vi kan för att stötta henne i det här. […] Hon är inte dömd och har inte gjort något fel. Så det är inget orimligt, och jag kan inte förstå om folk skulle tycka det, säger Kauko Leppälä som är chef på Arbetsförmedlingen i Västerås och fattade beslut om att anställa Ulrika utan att ha läst Kriminalvårdens utredning om henne.

Även Ulrika fokuserar på att hon aldrig dömdes för några brott när VLT.se kontaktar henne.

— Jag sade upp mig själv och har inte gjort mig skyldig till något brottsligt. Jag är inte dömd i personalansvarsnämnden och inte rättsligt. Det är det enda jag vill kommentera, säger Ulrika Velasquez Gustavsson.

Gör din röst hörd!
Alla samhällsmedborgare som tycker att Ulrika är olämplig som chef på en svensk myndighet bör informera hennes chef och arbetsgivare om detta. Det kan också vara en idé att polisanmäla henne då hon kan misstänkas vara inblandad i sonens misslyckade rymningsförsök, vilket skedde genom att kamrater till Dennis gav honom en kniv som han hotade personal på Kriminalvården med.

Kontaktuppgifter till Ulrikas chef:

E-post: kauko.leppala@arbetsformedlingen.se
Tel: 010-486 62 20

Källa:
”Mitt förtroende för henne är helt orubbat”


  • Publicerad:
    2016-08-25 23:05