KUNGÄLV. Vikingarockbanden Njord och Ultima Thule höll en välbesökt spelning under gårdagen. 750 personer närvarade och även Radio Kungälv var på plats.

Det blev en mycket lyckad och välbesökt tillställning som RightBacks MK anordnade under gårdagskvällen. Hela 750 personer lär ha slutit upp för att lyssna på vikingarockbanden Njord och Ultima Thule. Där fanns Rockabilly-människor, vikingarockfantaster, politiska och opolitiska, vanliga Kungälvsbor och andra som alla hade samlats för att lyssna på bra musik och umgås hela kvällen.

Först ut att spela var bandet Njord från Sandviken, som sedan några år tillbaka har bandmedlemmar från Völunds smed och Hel. Njord spelade många låtar och var enligt en del faktiskt kvällens höjdpunkt. Bandet spelade bland annat en låt om terrordådet på Drottninggatan.

En sak som många i publiken uppskattade förutom musiken var att sångaren Mathias Hellhoff under låtarna gjorde en del ställningstaganden. ”Nu tar vi tillbaka vårt land!” och ”Stå upp!”, var uppmaningar som strömmade ner från scenen. Sångaren påminde i samband med detta om valet den 9 september, utan att för den skull precisera vad man borde rösta på.

Kring midnatt äntrades så scenen av Ultima Thule, ett band som knappast behöver någon introduktion. Bandet spelade en rad olika klassiker såsom Fädernesland, men också mer systemkritiska låtar som Förkastad och förnekad. Sedan ursprungssångaren Bruno Hansen kommit tillbaka tycks bandet ha blivit mer politiska igen, vilket en av deras senaste låtar, Marnätter, vittnar om. Bruno Hansen höll hög energi på scenen.

Radio Kungälv var på plats i form av både Peter och Fredrik Vejdeland, vilka båda även kandiderar för Nordiska motståndsrörelsen i Kungälv. Spelningen kommer tas upp i Radio Kungälvs nästa sändning ikväll klockan 18:00.


  • Publicerad:
    2018-09-02 11:08