UTBILDNING. I en nyligen lanserad reklamfilm som återfinns på Umeå universitets Facebooksida tydliggörs att lärosätets akademiska mål är politiska snarare än kunskapsmässiga.

Nyligen lanserade Umeå universitet en reklamfilm via sin Facebooksida med syftet att rekrytera nya studenter till universitets samhällsvetenskapliga utbildningar.

Filmklippet inleds med bilder på så kallade flyktingar på väg in i Europa. Man får bland annat se hur de vallas av gränsvakter och hur en mor försöker värma sitt barn med en filt samtidigt som en speakerröst talar om hur ”samhället […] gjort fel prioriteringar i svåra situationer” samt ”låtit människor svälta, frysa och vara rädda och ensamma. Låtit dem stanna utanför när de borde ha släppts in”.

Senare får man också se bilder på kravaller, blandat med klipp från en demonstration med det numera nedlagda nationalistiska Svenskarnas Parti (SVP). Till detta kommenterar speakerrösten att samhället ”har inte lyckats stoppa krafter som vill slita itu, skapa rädsla, hindra de som förföljer, trakasserar och ställer grupper mot varandra”.

Klippet avslutas med att studenter på diverse samhällsvetenskapliga utbildningar får prata om hur de ska kämpa för kulturmarxistiska floskler som ”allas lika värde” följt av en uppmaning till tittaren av även denne ska ansluta dig till dessa utbildningar och använda sin ”kunskap” till att ”förändra”.

Se klippet nedan:


  • Publicerad:
    2017-03-26 19:00