AVSLÖJANDE. Under de tre rättegångsdagarna i Lund mot aktivister från Nordiska motståndsrörelsen satt en del av målsägandena och försökte på vissa sätt förminska deras kopplingar till varandra och hur de är organiserade.

Vänsterterroristen Showan Shattak visade sitt stöd. Läs mer om honom om här.

Det är framförallt fyra personer som står ut i gruppen av målsäganden. Vi kommer att ta dem i tur och ordning även om de olika berättelserna vävs samman. Vi börjar med Elin Nordin.

Nordin berättade i princip att hon inte kände någon av de andra inblandade, men faktum är att hon bor i en av Smålands Nations byggnader i Lund. På Smålands Nations möten finner vi att Nordin står med i protokollen för nationsmötena. En annan målsägande vid namn Pontus Jensen Karlsson berättar i rätten att han endast är lite bekant med vissa av målsägarna. Karlsson står också med i flera av protokollen tillsammans med Nordin. Han är idag redaktör för Dackekuriren som är Smålands Nations nyhetstidning och webbansvarig för Smålands Nation. Varken Nordin eller Karlsson berättar om sitt engagemang i marxistiska Smålands Nation för rätten.

En annan målsägande vid namn Victor Pressfeldt motsäger Nordins berättelse när han i förhör berättar hur han har träffat Nordin på Smålands Nation när han har hållit föreläsningar. Pressfeldt försöker medvetet i tingsrätten framställa sig endast som en frilansjournalist för Dagens Nyheter och Expressen. Med denna halvsanning försöker han framstå som en oberoende person som inte gör något ställningstagande. En sak är säker, han ljuger precis lika mycket som de andra i hans skrå.

När han får frågan om han stödjer terrorgruppen Antifascistisk Aktion (AFA) så meddelar han att han inte gör det. Han tar avstånd från våldshandlingar och berättar att han känner sig förolämpad av att ens få frågan. I verkligheten har Pressfeldt antytt att han kan tänka sig att bränna ned ett polishus. Han beklagar sig även över ett avståndstagande gentemot den antifascistiska rörelsen från Jonas Sjöstedt som är Vänsterpartiets partiledare.

Pressfeldt gillar att twittra. I en twitterdiskussion försöker han påstå att AFA tar avstånd från våld. Några år senare frågar en journalist om tips inför hennes artikel om extremvänstern. Pressfeldt väljer då att twittra en bild som inte kan annat än tolkas som ett ställningstagande för terrorgruppen AFA och deras våld. Hans videomaterial och fotografier används ofta av terrorgruppen AFA själva. En av Pressfeldts bilder används som omslagsfoto i den antifascistiska propagandavideon Antifascisterna.

Nu när Donald Trump meddelade på twitter att han tänker klassa ANTIFA som en terrororganisation har Pressfeldt blivit upprörd och ytterligare gått ut på twitter och försökt likställa AFA:s verksamhet med Aftonbladets och Expressens.

Som kuriosa kan det nämnas att när Flamman publicerade en lång artikel om våldtäktsanklagelser mot den tidigare EXPO-medarbetaren Alexander Bengtsson valde Pressfeldt att skriva en tweet samma dag om att han varnat för mannen tidigare när de var med i samma organisation. Det är oklart vilken organisation Pressfeldt talar om, men förmodligen är det Ung Vänster som Bengtsson tidigare var aktiv i. Pressfeldt uppger i alla fall att organisationsledningen valde att tysta ner problemet och själv valde Pressfeldt att säga upp medlemskapet i organisationen och lämna kvinnorna åt Bengtssons sexuella nycker. Bengtsson gjorde därefter fortsatt karriär inom den ”antirasistiska” vänstern och var förbundsordförande för det George Soros-finansierade Tillsammansskapet som EXPO hade samarbete med när våldtäktsanklagelserna till slut uppdagades 2017.

Efter ett tag valde till slut Bengtsson att avgå som förbundsordförande för Tillsammansskapet. Mikael Mery ”Läppstiftshennen” Karlsson tog över rollen som förbundsordförande efter det att Bengtsson hade avgått. Karlsson är också en målsägare i Lund-rättegången. Karlssons vittnesmål blev ett enda långt aktivistiskt uttalande med udden riktad mot allt som han anser vara dåligt. Han försökte också framställa sig som så icke-våldsam som möjligt i tingsrätten, men i verkligheten fanns han på plats för att understödja AFA efter det att Nordiska motståndsrörelsen hade tryckt tillbaka AFA en månad efter den första konfrontationen i Lund. Pressfeldt och Karlsson känner till varandra via deras arbete på Lunds universitet, vilket framgår i båda deras förhör.


  • Publicerad:
    2020-06-01 14:30