NORGE. Under lördagen genomförde Nordiska motståndsrörelsen aktiviteter under Jom Kippur. En judisk man bestämde sig då för att vifta med sitt könsorgan och berätta att han jobbar med barn.

Under lördagen genomförde Nordiska motståndsrörelsen aktiviteter under den judiska högtiden Jom Kippur, i syfte att höja medvetandet om den judiska religionen och judisk makt-rörelsen. Detta gjordes bland annat med hjälp av affischer med citat från rabbiner, judarnas heliga text Talmud och information om mindre smickrande judiska sedvänjor.

Under aktiviteten i Oslo fick Motståndsrörelsens medlemmar sällskap av en mycket speciell jude vid namn Adam, som drog fram sitt könsorgan och skröt för aktivisterna om att han jobbar med barn. Nordfront har fått en redogörelse från Richard Eide från Motståndsrörelsens norska gren.

Under dagen begav man sig alltså till en synagoga i Oslo, där man anlände strax efter klockan två. Man hann stå där ungefär en halvtimme innan det började röra sig folk i området, mestadels judar. Man stod uppställda med ett bord där man dukat upp en blöja, en kniv och blod för att symbolisera judisk omskärelse.

— Vissa som tog emot flygblad höll med oss, medan andra blev lite kränkta, berättar Eide.

— Efter en halvtimme kom polisen och tittade lite där och såg att man inte kunde påstå att det var en demonstration som man måste meddela polisen om.

Aktiviteten fick fortsätta, men polisen anvisade plats längre bort från synagogan för att judarna skulle slippa bli kränkta av kritiken. Då man inte fick stå kvar utanför synagogan valde man istället att bege sig till den israeliska ambassaden där man satte upp affischer längs med hela gatan.

Blottarjuden Adam uppenbarar sig

— När vi gick ner var det en som kom, han hade på sig hatt och glasögon, pratade engelska och undrade vad det var, berättar Richard Eide och fortsätter:

— Han tittade på plakaten och sa han ”jaha, ni är emot Jom Kippur” på engelska, så stod han och tittade en stund, så drog han fram kuken och sa ”det är det här ni inte gillar” samtidigt som han log på ett äckligt sätt.

Blottaren presenterade sig som Adam och skröt enligt aktivisterna om att han arbetar med barn, då de pratade med honom efter att han börjat riva ner några av affischerna.

Bilden ovan kommer från en film tagen med en GoPro-kamera. Film från aktiviteten, inklusive blotteriet, ska komma senare.

Judisk omskärelse – en ifrågasatt tradition

Det blottaren Adam ville ha sagt med att hala fram organet var sannolikt att han är omskuren, då delar av dagens budskap fokuserade på den judiska omskärelseritualen metzitzah b’peh. Omskärelse på friska barn ses av många som ett övergrepp då det rör sig om ofrivillig könsstympning.

Ovan nämnda omskärelseritual har dock ett extra lager av vidrighet då det i denna ingår att den mohel som genomför omskärelsen suger bort blod från barnets könsorgan med sina läppar. På grund av detta förekommer det att spädbarn smittas med herpes.


  • Publicerad:
    2020-09-30 13:00