STORBRITANNIEN. Efter att en brittisk man skrivit på Facebook att han bland annat vill ha ”raskrig” och att han inte vill ”leva i en bögvärld” döms han nu för att ha planerat terrorism.

Bild från ett videoklipp som Stables lagt upp på Facebook.

Som många andra unga vita så var 20-årige Ethan Stables från Storbritannien trött på den negativa utvecklingen i sitt land, och skrev därför på nätet om sin frustration. Han ska bland annat ha kritiserat homolobbyn, uttryckt en önskan om att ”slakta varenda bögjävel”, lagt upp en ”selfie” där han står bredvid en hakkorsflagga och uttryckt sympati för den numera förbjudna organisationen National Action.

”Jag har fått nog, jag vill inte leva i en bögvärld och jag vill fan inte att mina barn ska behöva leva i en heller. Vad hände med våra traditionella värderingar? De är helt förstörda. Jag bryr mig inte ifall jag dör, jag kämpar för det jag tror på och det är framtiden för mitt land, mitt folk och min ras”, skrev Stables i en nationalsocialistisk Facebookgrupp.

Enligt åtalet var han vid tidpunkten för gripandet på väg till en känd homobar i den brittiska staden Cumbria för att spana inför en kommande terrorattack. Vid husrannsakan hittade polisen knivar, en yxa och en stor hakkorsfana, allt helt lagligt att ha hemma. Han ska även ha gjort sökningar på Google som ”jag vill mörda en massa människor” och ”hur blir man en terrorist”.

Ethan Stables hävdar själv att han endast uttryckt frustration och inte faktiskt tänkte utföra de sakerna han skrev om, men det hjälpte inte. Nu döms han för att ha ”planerat terrorbrott” enbart för att ha skrivit kontroversiella och politiskt inkorrekta saker på nätet och utan att ha varken bomber eller skjutvapen hemma.

Källa:
Ethan Stables trial: Neo-Nazi convicted of planning terror attack at gay pride event


  • Publicerad:
    2018-02-06 17:50