BRASILIEN. Många har rasat mot den film som visar hur en ung pojke, till synes förpubertal, ”twerkar” inför lystra blickar från vuxna män. Homorörelsens tidningar hyllar däremot pojkens sexuella dansrörelser och kallar kritikerna för ”homofober”.

En film har i dagarna lagts upp på Youtube som visar en ung pojke som ägnar sig åt så kallad twerking, alltså att han på ett sexuellt utmanade sätt skakar på sin höft och stjärt, på en Pridefestival i Brasilien. I en ring runt den unge twerkaren står vuxna män och betraktar honom. Bland annat visar filmen en man i 50-årsåldern i Pride-färger och en ”Dragqueen” som dansar med och röker medan han tittar ner på pojken.

Den internationella tidningen Gay Star News skriver glatt att pojken hade ”en trevlig stund” och ”applåderades av Dragqueens och festprissar”. Därefter citerar tidningen en homosexuell person som var lyrisk över föreställningen:

”Den här killen är en sådan inspiration! Progressiva måste arbeta tillsammans för att skapa en hel generation av barn som denna.”

Men gaytidningen förfasas också över att det förekommit massiv kritik mot uppträdandet och beskriver kritikerna som ”homofober” som skriver ”svavelosande kommentarer” utan logik och förnuft. En av kommentatorerna skriver att det hos homorörelsen finns ”en väldigt tydlig agenda att konvertera barn till homosexualitet”, något som inte direkt motsäger Gay Star News citat om att ”skapa en hel generation av barn” som dansar sexuellt inför vuxna homosexuella.

Londonbaserade Gay Star News är en internationell nyhetssajt som svenska aktörer som RFSL och QX ofta hämtar sina nyheter ifrån. Tidningen finansieras bland annat av Goldman Sachs.

Källa:
This video of a young boy twerking at Pride has homophobes outraged


  • Publicerad:
    2015-06-17 04:00