LJUNGBY. Mattias, 17 år är sedan ett dygn tillbaka försvunnen i den småländska orten Ljungby. Idag har sökinsatsen trappats upp och försvarsmakten är med och letar efter den försvunna personen. 

Mattias, 17 år, har försvunnit. Foto: Polisen.

Sjuttonåriga Mattias har nu varit försvunnen i över ett dygn. Den unga mannen syntes senast när han lämnade en adress i stadsdelen Hjortsberg i småländska Ljungby. Han lämnade adressen vid 00:30-tiden natten mot lördag.

— Han ska ha varit hos en bekant, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson i region Syd till Expressen.

Mattias är blond, han har en smal kroppsbyggnad och är cirka 175 centimeter lång. Vid försvinnandet ska ha haft på sig jeans, eventuellt saknar han både jacka och skor, enligt Polisen.

På lördagsmorgonen inleddes en sökinsats efter Mattias. Polisen var under lördagen ute med hundpatruller för att leta. Senare på eftermiddagen sattes även personal och en helikopter från försvarsmakten in. Även frivilliga från organisationerna Missing People och FIKK deltar i sökinsatsen.

— Vi önskar så klart att vi hittar Mattias så fort som möjligt. Vi letar efter en levande person och misstänker inget brott. Vi vet i nuläget inte varför Mattias är försvunnen, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i region Syd till Expressen.

Om man ser Mattias uppmanas man att ringa polisens nödnummer 112. Har man andra uppgifter eller tips om försvinnandet uppmanas man istället att ringa numret 114 14.


  • Publicerad:
    2020-12-06 14:00