ÅSIKTSFÖRTRYCK. En nationalist i Sverige har fått besked att han ska utvisas från landet, då Säkerhetspolisen anser honom vara ett hot mot rikets säkerhet.

Enligt uppgifter till Nordfront har en yngre nationell man med baltiskt medborgarskap som bott i Sverige i över tio år fått besked att han nu riskerar att utvisas ur landet. Säkerhetspolisen påstår att han är ett så kallat hot mot rikets säkerhet.

På grund av detta vill de nu få honom utvisad ur landet.

Det var under veckan då en man i 20-årsåldern som har varit nationellt engagerad i flera år, fick ett brev från Säkerhetspolisen.

Denne man kom till Sverige som barn, har studerat, arbetat och kämpat mot den regim som nu försöker göra sig av med honom.

Enligt brevet från Säpo riskerar han att utvisas ur landet med hänsyn till rikets säkerhet. Han uppmanas att omedelbart skaffa sig ett juridiskt ombud och invänta att beslut tas av Migrationsverket om han måste lämna landet.

Prognosen för mannens ärende är dock inte god. Säkerhetspolisen refererar nämligen till Lagen om Särskild Utlänningskontroll (LSU).

Säkerhetspolisen kan enligt den lagen ansöka om att utvisa utländska medborgare som tros utgöra ett säkerhetshot mot landet, exempelvis i form av terrorbrott, eller helt enkelt som i detta fall då de anser att någon har en ”felaktig åsikt”.

Det finns även en stor problematik bakom lagstiftningen – som har blivit kraftigt kritiserad – då Säkerhetspolisen har mycket låga beviskrav ställda på sig, och ofta inte ens behöver delge den misstänkta dessa. Det kan räcka med en ren misstanke för att få personen utvisad, och enligt en granskning av Sveriges Radio Ekot har inte ett enda överklagande gått igenom.

Nu använder Säkerhetspolisen även detta som ännu ett verktyg att trakassera nationella utöver de andra metoder som Nordfront uppmärksammat den senaste tiden.


  • Publicerad:
    2020-11-21 10:40