SVERIGE. Ett inlägg som på Facebook har fått över 300 delningar beskriver hur unga kvinnor blivit antastade på en fritidsgård på Gotland. Enligt inlägget ska både personal och handledare försökt att mörka händelsen.

Enligt ett inlägg som just nu sprids på Facebook, och som fått över 300 delningar, beskriver hur tre unga kvinnor och en ung man besökte fritidsgården Kustateljéns i Fårösund på Gotland där även ”nyanlända ensamkommande” befann sig. Dessa ska ha varit på besök från asylboendet i Ljugarn.

Enligt inläggsförfattaren ska invandrarna ha försökt med våld att trycka in en av de unga kvinnorna i ett rum samtidigt som några av de andra främlingarna smekte sig själva i skrevet. Kvinnorna ska ha blivit rädda och började gråta och då ska ”asylbarnens” handledare ha sagt till kvinnorna att lägga av och att de inte skulle vara så fjantiga. Handledaren hade även sagt till kvinnorna att händelsen inte fick komma ut eller hamna på Facebook. Hela inlägget som publicerades löd:

Min son kom nyss hem ifrån fritidsgården och var jävligt upprörd! Hans tre tjejkompisar hade precis blivit antastade och sexuellt trackasserade av några ungdomar/män som var på besök från ett asylboende i ljugarn. Han och tjejerna var väldigt förbannade och ledsna över det som hänt! Detta är helt jävla oacceptabelt! Och det som också är skrämmande är hur personalen på fritidsgården samt ljugarnsgrabbarnas ”handledare” har skött situationen. Dom har tydligen sagt åt han och tjejerna att lägga av och inte vara så fjantiga och även påpekat att detta INTE fick komma ut eller hamna på Facebook! Bl.a så försökte dom med våld trycka in en tjej i ett rum samtidigt som några stod och smekte sig själva i skrevet! Alla tjejer grät och vågar numera inte gå ut längre. Jag vet att ni fritidsledare läser detta och att ni tar dessa horungar i försvar. PINSAMT jävla agerande. Jag vet vilka ni är och jag förväntar mig att ni tar tag i detta innan något hemskt händer!!!

Enligt uppgifter så har en anmälan om händelsen kommit in till polisen som rubricerar brottet som sexuellt ofredande.

Källor:
Tjejer blev antastade och sexuellt trakasserade på fritidsgård – handledare och personal försökte mörka händelsen
Fårösundstrakten (Facebooksida)


  • Publicerad:
    2016-01-13 22:55