NORGE. Sara Melby Johansen har varit med om så många obekväma situationer att hon numera undviker att åka med buss. Det ska bland annat röra sig om invandrare som gör sexuella närmanden.

Norge_möte

16-åriga Sara Melby Johansen bor i närheten av Veumalleen flyktingförläggning, som bebos av 120 så kallade flyktingar, och har råkat ut för flera obehagliga upplevelser i lokaltrafiken. Hon berättade om sina upplevelser på ett offentligt möte om asylinvandringen efter att andra berättat om hur tonårsflickor blivit ofredade på bussen.

Melby Johansen berättade under mötet att det har rört sig om fysiska beröringar.

— De visar att de vill något mer och det är mycket obehagligt att ta bussen, säger hon.

Hon frågade under mötet hur hon som tonårsflicka ska beskyddas, men något svar fick hon inte.

— Det blir inte bättre när vi tar hit tusen nya invandrare, tillade hennes mamma efter att dottern hade talat.

Det är Veum Smart City som planerar att ta emot främlingarna, men något beslut är ännu inte taget. Landets motsvarighet till det svenska Migrationsverket diskuterar fortfarande planerna. Den andre maj ska ägarna av bolaget gå på möte med verket och efter det väntas mer information.

Enligt tidningen Nettavisens undersökning om hur läsarna förhåller sig till mottagandet av utlänningar till hemkommunen har hittills 88 procent svarat att de motsätter sig mottagandet av så kallade flyktingar. Endast 5 procent menar att deras hemkommun måste ta emot en del av invandringen.

Källa:
Folkemøte om asylmottak: – Tror ikke jeg vil føle meg trygg


  • Publicerad:
    2016-04-26 20:20