MÅNGKULTUREN. Under juldagskvällen sköt ett antal ”ungdomar” fyrverkerier i form av raketer mot polis i Stockholm. Även allmänheten besköts med raketer. Ingen skadades men det kunde ha gått illa om någon hade träffats.

Både polis och allmänhet besköts med raketer av ett ”ungdomsgäng” under juldagskvällen. Genrebild. Foto: Pixabay.

Det var efter 19-tiden på juldagskvällen som polisen fick rapporter om att ett ”ungdomsgäng” sköt raketer mot förbipasserande i Skarpnäck i Stockholm. När polisen anlände till platsen besköts även de.

Totalt var ett 20-tal ”ungdomar” inblandade i attackerna. Samtliga av dem ska ha kontrollerats och avvisats från platsen och de fyrverkerier som inte hade hunnit användas beslagtagits.

Polisens presstalesman Anna Westberg säger att ingen har blivit skadad, men att det kunde ha gått illa om någon hade träffats. Enligt henne har det även skjutits fyrverkerier på andra platser i Stockholm under juldagskvällen.

Om fyrverkerier riktas mot någon och träffar kan det enligt polisen rubriceras som grov misshandel. Är det blåljuspersonal som det siktas mot blir brottsrubriceringen försök till våld mot tjänsteman eller våld mot tjänsteman.

Källor:
Ungdomar sköt raketer mot polis och allmänhet
Våld/hot mot tjänsteman, Stockholms län


  • Publicerad:
    2019-12-26 20:05