”UNGDOMSGÄNG”. Ytterligare en kommun har drabbats av ett så kallat ungdomsgäng. Denna gång är det Lilla Edet som har berikats med ett gäng ”killar” som specialiserat sig på att attackera kvinnor som rastar sina hundar.

Ett ”ungdomsgäng” i Lilla Edet tycks ha specialiserat sig på att attackera kvinnor som rastar sina hundar. Illustrationsbild: CC0 Public Domain.

Aftonbladet har intervjuat en kvinna från Lilla Edet som valt att berätta om hur hon och hennes hund överfölls och misshandlades av ett så kallat ungdomsgäng när de var ute på promenad. Anledningen är att hennes väninna varit med om precis samma sak.

Kvinnan, som heter Marina, var ute och rastade hunden Rosa längs Göta älv när hon stötte på ”ungdomsgänget”.

— Jag ser ett gäng killar men tittar inte på dem när jag går förbi. Sedan säger det bara pang. De sparkar på Rosa och då skriker jag att hon ska springa hem. Sedan vet jag inte så mycket mer än jag ligger ner på backen, berättar hon.

Marina misshandlas så pass illa att hon blir medvetslös. När hon kvicknar till är både Rosa och ”ungdomsgänget” borta.

— Jag fick panik för jag visste inte var hon var, men när jag kom hem satt hon utanför huset och bara skakade. Hon är en stor och gammal hund. Jag har aldrig sett henne så rädd.

Marinas väninna blev alltså även hon attackerad av en grupp ”yngre killar” när hon rastade sin hund några veckor senare. En av de så kallade killarna skar henne med kniv när hon inte hade en cigarett att ge dem.

Väninnan fick uppsöka vård efteråt och vill inte kommentera händelsen mer än att säga att hon numera är rädd att gå ut.

Kommunchefen: ”Bedrövligt om de ska känna sig otrygga”
Aftonbladet har också intervjuat Leif Gardtman, som var tillförordnad kommunchef när Marina attackerades. Han berättar att han senast igår hörde om ytterligare en kvinna som överfallits när hon rastade sin hund.

— Jag vill gärna veta mer för att kunna undersöka om det är några specifika platser som vi ska bevaka extra noga. Jag tycker att det är bedrövligt om de känner sig otrygga, säger Leif Gardtman och tillägger:

— Men det har varit svårt att få tag på de drabbade kvinnorna. Som jag har uppfattat det vill de inte kommentera det eftersom de är rädda.

Källa:
Gäng sätter skräck i Lilla Edet – kvinnliga hundägare blir attackerade


  • Publicerad:
    2019-08-08 10:00